Дебют: протестний панк від Ружі За Ґратами

Наприкінці серпня молодий панк гурт з Костополя випустив свій перший сингл "За Ґратами". Музиканти заспівали білоруською та присвятили цю пісню партизанам та активним противникам режиму, а також тим, хто опинився в неволі диктаторів.

Гурт Ружі За Ґратами виник 2021 року в місті Костопіль, що на Рівненщині. Колектив утворили Максим Шадій (гітара), Анастасія Колошва (ударні) та Андрій Климчук (гітара, вокал). 

Запис дебютного сингла відбувався в Костополі на репетиційній базі гурту, а зведення та мастеринг робилось дистанційно. Для запису та зведення RZG запросили Владислава Зарічнюка (Peredmova, Dobryi Bober Records).

Музику Ружі створили гуртом, а текст пісні написав Андрій Климчук задовго до повномасштабного вторгнення, як відповідь на протестні події в Білорусі у 2020-21 роках. Спершу пісня мала українську лірику, але згодом була перекладена білоруською. Вона присвячена усім білоруським мітингувальникам, які, жертвуючи свободою і життям, відстоювали свої права 2020 - 2021-го, а також тим, хто став на бік України у боротьбі проти росії, і, звісно, українським захисникам, які опинилися в полоні.

Наразі колектив працює над новими піснями. 

Ружі За Ґратами у мережі: 

https://www.instagram.com/ryzhi_za_gratamu/
https://ditto.fm/za-gratami-rzg