.at/on присвятив альбом Україні

Наприкінці серпня електронний виконавець .at/on видав новий повноформатник, що має назву "Українська".

Альбом вийшов на німецькому лейблі Adventurous Music.

Над альбомом музикант працював декілька місяців в сумі, але не послідовно.

"Коли я почав робити цей альбом, я хотів зробити музику, що була б присвячена різним місцям в Україні. Але з початком війни тема альбому змінилась. Я багато розмірковував про історію України, про те, що багато подій в Україні йдуть по колу, і про культурну спадщину. Саме ці думки відобразилися в цих треках", – розповідає Антон, єдиниий автор музики проєкту, Неформату.

Спочатку Антон писав окремі треки, слухав, як вони звучать разом, чи підходять один до одного, а вже потім вигадував для них назви.

Під час написання мелодій музикант використовував лептоп та програми для обробки звуку.

"Я вважаю, комп'ютер має найкращі можливості для створення і обробки звуків. Я мав багато різних синтезаторів, драм-машин, ефектів і модульних систем. Протягом років я записував багато звуків з ними до бібліотеки, яку я використовув для цієї музики. Під час одного з переїздів з однієї країни до іншої я вирішив все це залізо продати і використовувати бібліотеку, яку я вже маю".

Це означає, що деякі звуки були записані досить давно. Наприклад, на треку "Манливий" Антон використав запис звуку коників, зроблений 10 років тому в полях близ Десни. Новим в тому ж треці став звук повітряної сирени, яку музикант взяв вже з трансляцій сьогоднішнього Києва.

Обкладинку для релізу виконали дизайнери лейблу Adventurous Music, який погодився видати альбом Антона. Музикант мешкає в Німеччині більше десяти років і мав бажання видати цю роботу саме на місцевому лейблі.

"Ми домовились, що всі ті гроші, які вони отримають з продажів альбому, будуть вислані до фонду "Повернись Живий".

Фото обкладинки – надав виконавець