Stereoplust видає ЕР істинного сенсу

Нещодавно інді-дует Stereoplust записав спільно із друзями мініальбом "Сенс".

Брати Євген та Дмитро Бойко вже багато років грають музику, аби просто пізнавати її, експериментувати з нею. Цього разу було так само, але вони записали її та видали, щоб зібрати гроші на різні потреби, пов’язані з плином війни.

"Це спроба реалізувати певне екзистенційне бачення та відчуття, яке без музики і римування було б хріново та наївно викладеним на папір. Плюс, в такому форматі мені не соромно за мої обмежені дані вокаліста та гітариста. Мій брат Дмитро мене підтримує, і я, сподіваюсь, теж його підтримую, трохи надихаю та провокую", – розповів Євген Бойко Неформату.

Вокал Дмитра російською та англійською мовами можна почути на кількох піснях альбому, тоді як Євген співає українською. Тексти для пісень вони писали вдвох, по дві пісні кожен, а над першою композицією працювали спільно.

"О, я поки писав, збагнув, що спільне [ред. на мініальбомі] – це БАЛАНС, пошук звучання та виразності через музичне спілкування людей з різних субкультур. Трохи пафосно, але так ситуаційно вийшло".

Участь у досягненні загального балансу також взяли колеги та друзі братів – Олександр Чмчан, професійний клавішник, Антон Блащук, басист та звукорежисер, та ударник Ярослав Гладілін.

Обкладинку для альбому повністю виконав Дмитро Бойко – розробив логотип та звідкись дістав світлину з койотом.

"Не знаю, що він вкладав у неї, але мені сподобався цей притлумлений тваринний драйв, підсвічений тепловізором. Для мене це метафора певної прихованої свободи, істинного, Сенсу… Ну, а ч/б – данина стилю", – додає Євген.

Stereoplust – інді-дует, який заснували двоє братів, Євген та Дмитро Бойко, ще у 2014 році, в Києві. Їхня творчість існує виключно задля експерименту та дослідження синергії між музикою і поезією.