Khatacomb зібрали артистів-друзів України на компіляції

Сьогодні одеський лейбл Khatacomb випустив анонсовану благодійну збірку "DNIPROVIA".

Компіляція об’єднала в собі творчість виконавців з різних країн та континентів, які надали свої треки, аби лейбл виручив якомога більше коштів на парамедичні, військові та гуманітарні потреби.

Ідея для такої компіляції виникла в засновників KhatacombНати та Леоніда, відомих також як дует Casa Ukrania, на гребні хвилі різних збірок, що регулярно виходять на підтримку України під час війни. Взагалі-то самі Casa Ukrania теж взяли участь в подібній ініціативі від Side-Line Magazine.

"Ми розуміли, що без маркетингових спроможностей сенс робити власну збірку буде тільки із залученням певної кількості іноземних виконавців і, відповідно, таргетуванням на західного андеграундного слухача. На щастя, наш давній друг, австралійський музикант Bain Wolfkind запропонував свою допомогу з запрошенням артистів", – ділиться Леонід із Неформатом.

Також із пошуком іноземців, зокрема польських артистів, дуету допоміг Мацек Фретт – організатор вроцлавського індустріального фестивалю. Решту виконавців запросив сам Леонід.

"Дехто з музикантів також пропонував своїх друзів, і таким чином ми змогли відкрити для себе доволі шіроке коло невідомих раніше, але вкрай цікавих проєктів".

Врешті решт, організаторам ініціативи вдалося укласти збірку майже за місяць, що досить швидко. При цьому принципово важливим було триматися планки високої якості, аби зробити цю збірку дійсно привабливою для слухача, а не просто благодійною.

"Ми шукали назву, співзвучну з нашими попередніми компіляціями, й зупинились на запропонованій Леонідом "Дніпровії" – так на спільних російсько-білоруських військових навчаннях на початку року називалась вигадана республіка, напад на яку відпрацьовувався майбутніми окупантами", – каже Ната.

За словами виконавців, їхня музична "Дніпровія" – це такий собі інтернаціональний легіон артистів-друзів України. Серед них, до речі, є такі, хто записав композицію ексклюзивно для компіляції – Sieben, Awen, Ostara, Bön, Oorchach, Michael Idehall, klimentovo pole, Tineidae та кілька інших.

"Найцінніший для нас – новий трек від Kadaitcha, який прорвався з окупації попри відсутність стабільного зв'язку: ми в жодному разі не хотіли випускати компіляцію без їхньої участі".

Після багатьох перемовин з іноземцями, Нату та Леоніда не полишає тепле відчуття того, що вони почуті та багато хто готовий прийти на допомогу Україні.

"Ми були приємно здивовані тим, наскільки легко незнайомі нам люди відгукуються на наше прохання та з яким ентузіазмом докладаються до спільної справи. Андеграундні кола підтримують Україну фінансово, інформаційно й морально, а нам дуже приємно, що наша країна може почуватися повноцінною частиною цивілізованого світу та виступати рівноцінним культурним партнером".

Обкладинку для компіляції виконав Сергій Крикун – відомий cеред шанувальників горору український художник та давній друг музикантів. Він вже робив артворки для різних ретровейв артистів.

"Ми попросили Сергія втілити образ воїтельниці-захисниці, спираючись на героїчні персоніфікації країн на кшталт Британнії, Колумбії і Батьківщини-Матері. Сергій впорався швидко, додавши багато символіки та впізнаванних елементів власного стилю".

Цей малюнок надзвичайно сподобався учасникам компіляції, а її кольорова гама викликає у видавців збірки саме той емоційний відгук, якого вони прагнули.

Більше про загадковий лейбл Khatacomb читайте в нашому матеріалі.

Khatacomb в мережі:

https://www.facebook.com/khatacomb/