Тиха Порада випустили сингл під новим ім’ям

Сьогодні вийшов сингл "липень" емо-рок гурту Тиха Порада, раніше відомого як Quiet Advice.

Гурт виношував думки про перейменування кілька років поспіль, оскільки поступово відходив від англомовної лірики та переходив на українську, а російський наступ на Україну, певна річ, лише пришвидшив цей процес.

"Тоді [ред. – раніше] було прийняте рішення лишити назву, бо ми вже були повсюди так підписані і писали здебільшого лірику англійською мовою. Хоча на першому концерті в Полтаві, ще в 2019 році, Олексанр зі сцени вітався "Доброго вечора, ми тиха порада, зараз буде гучно", – згадують музиканти в пресрелізі.

Перший сингл, що вийшов під новою назвою колективу, музиканти присвятили підлітковому коханню. Текст для нього був написаний ще у 2020 році, після запису поки єдиного ЕР гурту "We Are The Sum Of Everything We Are Faced With".

 

Пісню "липень" виконавці записали разом в студії звукозапису та місці живих виступів Quiet Sessions Studio, що в Полтаві. Над постпродакшеном вокалу та мастерингом треку вдруге в історії колективу працював Ярослав із гурту Тонка.

"Ярослав Маяк під час записів відкрив для мене гурт Sunny Day Real Estate, і я тоді дуже проникся їхньою атмосферою. Гуляючи по місцях, де прогулював школу, аби зустрітися з дівчиною, я й придумав історію про літній тінейджерський роман. Літо, любоу, перші дорослі туси, вибір вишу – це все про перші стосунки й досвід", – розповідає Олександр, вокаліст гурту, в пресрелізі.

Також в лірику вплетений вірш Василя Симоненка "Все було. Дорога закричала…", на який вчасно натрапив Олександр:

"Я шукав короткий вірш про "перегорілу" любов, в котрому було б місце надії на щось нове. І я хотів зацитувати саме когось з українських поетів. Найбільше з усіх митців 20 сторіччя мені відгукнувся саме Симоненко. Мабуть, мені було б про що з ним поговорити на цю тему".

Музиканти також відмітили для себе, що Симоненко походить з Полтавської області, як і вони самі, що робить цитування поета ще символічнішим. Наразі музиканти працюють над новим ЕР, до якого увійде і композиція "липень".

Мініальбом мав вийти ще восени минулого року.

Тиха Порада (Quiet Advice) – полтавський постхардкор гурт, заснований у 2017 році. Дискографія нараховує кілька синглів, один мініальбом та низку відео.

Тиха Порада в мережі:

https://www.facebook.com/tyhaporada
https://www.instagram.com/tyha_porada
https://linktr.ee/tyha_porada

Фото обкладинки – надали виконавці