Pustosh діляться трилогією гармонії

На початку травня інді-рок дует Pustosh видав новий трьохпісенник "P-songs".

Серед інструментів в композиціях музиканти використали глюкофон, фортепіано, джембе, бубон, казу, але кінцевий настрій мелодій визначили саме ударні.

"Почалось все з того, що я награла мелодію на басу, яка згодом стала опенінгом трилогії. Коли я вперше вирішила її записати, комбік почав видавати дивний фон, ніби зациклені хриплі коливання того, що я граю. Це звучало так дивовижно, що спинитися було неможливо, тому замість однієї мелодії, я зіграла приблизно 134, що плавно переливались одна в одну", – розповіла Марія, незмінна учасниця проєкту, Неформату.

На ранок іншого дня, як це іноді трапляється, записані мелодії здавалися вже інакшими, тож Марія записала новий демотрек з метою розбити його на кілька різних. Початковий варіант треку отримав назву "Адекватна версія".

"Я одразу погодився з розділенням пісні на декілька частин, по-перше, через її сенсовий зміст, по-друге, оскільки ця "адекватна версія" тривала 10 хвилин. Ми довго їх усвідомлювали. Накласти барабани, не порушивши початкових задумів, було справжнім випробовуванням, отже я прибіг за порятунком до інших інструментів" – каже Євген, ударник, Неформату.

При цьому всі композиції об’єднує не лише літера "Р" на чолі, але й спільний музичний мотив, що подорожує піснями.

"Ніби життя пливе і змінюється, але ти зупиняєшся й усвідомлюєш, що з часом приходиш знову туди, звідки йшов, навіть якщо йдеш тільки вперед. І кожного разу цей мотив сприймається по-іншому, оповідання та контекст змінюють його фарби, наче ти послухав кілька історій із життя однієї людини, або кілька людей із історії твого життя", – додає Марія.

 

За словами музикантів, попередні сингли Pustosh на своїх обкладинках зображували один і той самий Всесвіт із різних ракурсів. Але той завжди був об’єктом споглядання особистості, яку ми тепер бачимо на обкладинці трилогії "P-songs".

"Тобто в минулих синглах ми могли бачити та чути мрії, страхи та настрої, а тепер бачимо чиї вони. Ми не можемо бачити як виглядає особистість, але знаємо, що вона говорить "намасте", що перекладається як "моє найкраще всередині вітає твоє найкраще всередині". Таким чином, слухаючи Пустош, можна пізнати цю особистість і відкритися їй, щоб вона пізнала тебе."

Особисто для музикантів ця постать символізує мир та гармонію Всесвіту, що всередині неї, а найбільшою їхньою мрією є закріплення гармонійного стану за нашими життями. Більше того, музканти створили NFT силуету для тих, хто бажає помістити туди свій власний Всесвіт та підтримати ЗСУ.

Прочитати про погляди виконавців докладніше можна в нашому інтерв'ю

Pustosh – київський інді-дует, створений у 2019 році, який ведуть музиканти Марія Рубель та Євгеній Хрульов. Концепцію гурту музиканти описують слоганом: "all you need is nothing", а власну музику визначають як void-rock.

Pustosh у мережі:

https://www.instagram.com/pustoshband/

Фото обкладинки – Instagram виконавців