Statist видали трек про нову війну

На початку травня метал-гурт Statist видав тизер "NeoWar", що дає уявлення про їхній майбутній альбом "Antitotalitar".

Цей трек Statist написали ще два роки тому, як, власне, і весь альбом. Але, як кажуть музиканти, карантин та зміни у складі гурту загальмували процес реалізації.

"Драмси записали у грудні 21-го, на щастя, разом із басом. Потім – війна. А коли повернувся гітарист, виявилось, що власник студії лишився у Києві", – розповіли музиканти Неформату.

Проте це не завадило їм завершити запис, а зараз і випустити цей трек (та сам альбом незабаром!).

"Statist – це більше сатиричний гурт, але цього разу було прийнято рішення написати щось на тему тоталітаризму. "NeoWar" – це трек про нову війну. Гібридну, ліцемірну, безглузду. Сирена на інтро – це сирена 1943 року з блокованого Ленінграду. Так, на жаль, наразі актуально, але це не спеціально було зроблено", – додають учасники гурту.

Анонсований альбом вийде вже дуже скоро, а теми, яких він торкається, на здивування музикантів, стосуються всього, що коїться в Україні зараз.

Statist – київський грайндкор/метал гурт, створений у 2018 році. Дискографія нараховує один мініальбом, демку та промореліз. Серед інфлуенсерів музиканти вказують Yacopsae, Hellnation та Christcrusher.

Statist у мережі:

https://www.facebook.com/Statist2018

Фото обкладинки – Facebook виконавців