nug видали перший сингл за два роки

Нещодавно гурт nug спільно із Олександром Пролетарським видали композицію "Потрісканий світ".

Над піснею музиканти працювали близько пів року, основа для неї виникла після кількох репетицій, а весь інший час пішов на її вдосконалення та на запис, бо музикантам не завжди вдавалося зібратися.

"Все народжувалось, як дитина, я якось змінював текст, хлопці все це технічно доводили до ідеальності в нашому розумінні", – каже Олександр Неформату.

Співпрацю гурту запропонував саме він, бо відчував їхню музику близькою:

"Я запропонував, а потім вже хай хлопці говорять. Але є одне "але" – я ніколи, наголошу, не буду пропонувати щось тому, кого не відчуваю. Тут все було рідне в їх творчості. Це була еклектика."

Крім того, це не перша співпраця між музикантами nug та Олександром – нещодавно у виконавця вийшов трек "Тропіки зими", в якому задіяні Юрій Дубровський та Юрій Попов, а це майже половина складу nug. Музиканти не виключають, що незабаром в них може вийти ще одна (або не одна) спільна робота.

"Коли він запропонував, то ми радо відгукнулися, бо й самим цікаво було щось спробувати і трошки вийти із зони свого комфорту. Працювалося нам легко, оскільки Олександр відкритий до експериментів і до того, що його голос можуть змінити, деформувати", – ділиться Юрій Дубровський.

Сама пісня, за словами Олександра, сповнена екзистенційного сенсу:

"Особисто для мене, це не просто тема – це боротьба внутрішнього ворога із зовнішнім. Текст датується січнем 2021 року, а перші демо із ним я писав у липні 2021 на диктофон телефону біля гірської річки Карпат у районі Воловця. Це було відчуттям відчаю, віку та часу. Одночасно. Все це було і буде. І ніяк по-іншому. Тому що все є саме зараз."

Обкладинкою для композиції стала світлина, яку Олександр зробив в Ужгороді, у 2021 році.

"Цьому будинку багато років, це точно, він був в жахливому стані. Для мене це обличчя – фантом янгола в потрісканому світі, саме так він виглядає в смутні часи. російський фашизм, на жаль, зробив все, щоб відчувати ці часи саме зараз та всі останні роки."

nug – івано-франківський post-metal / progressive metal гурт, що виник у 2017 році. Усе почалось із барабанщика Євгена Тарасенка та гітариста Юрія Попова. З часом до колективу приєднались Юра Дубровський (вокал), Богдан Калинець (бас) та Віталій Рисаков (гітара). У 2018 році nug випустили ЕР "Темна маса".

nug у мережі:

https://www.instagram.com/nugband/
https://www.facebook.com/nugband/

Фото обкладинки – надали виконавці