Nonsun діляться своїм другим повноформатником

Нещодавно Nonsun видали свій другий повноформатний альбом "Blood & Spirit", який оповідує про духовні страждання в найкривавіші часи.

Альбом написаний та створений силами двох учасників – гітариста Богдана та басиста Саші.

"З гітарами й басом усе затяглося на довше, ніж планували, переважно через те, що шукали свій звук, придбали вінтажний апарат, з яким постійно були технічні негаразди. Позичали обладнання, записувались у своїй репетиційній, тобто не йшли на студію, були самі собі звукоінженерами, техніками й виконавцями. Досвіду не мали, тому багато експериментували", – розповідає Богдан Неформату.

Робота над матеріалом почалася ще у 2017 році, тобто одразу після виходу першого релізу гурту. Хоча, за словами учасників, пісні, в тій чи іншій "сирій", зародковій формі, існували навіть з раніших часів.

Зведення теж тривало довго, ним займався вже багаторазово тут згаданий Ярослав Целуйко з Jaro Sound.

"А ще під час цього я допридумував і дописував клавіші й так звані вокали, чим я не займаюся на постійній основі, м'яко кажучи. І вокали такі нетрадиційні були до того тільки ідеєю в голові, яку треба якось втілити: обробити їх відповідно, “вписати” в музику. А це все з нуля, не з шаблону", – додає Богдан.

Окрім нестандартного підходу до звуку та розриву послідовності деяких етапів, "Blood & Spirit" також примітний тим, що участь в його написанні повноцінно взяв басист Саша, що було вперше.

"Крім басових партій, він [ред. – Саша] подавав ідеї, навіть гітарні рифи й мелодії. Певною мірою через це альбом відрізняється від попереднього – він більш думовий, “метальовий”, а також орієнтований на пісні – тут кожен трек окрема історія. Тоді як попередник "Black Snow Desert" був такою собі одною тривалою подорожжю. Треки плавно переходили один в одний, ніби змінювалися ландшафти."

Важливий цей альбом також і тим, що виявився трагічно актуальним "у цей період жахіть і боротьби нашої країни проти російських загарбників". Більше того, на звороті обкладинки вінілу серед учасників гурту зазначений Тараc, який був гітаристом Nonsun у 2019 році й зовсім нещодавно віддав своє життя у боротьбі проти окупантів.

Над обкладинкою та дизайном альбому працював приятель музикантів – фотограф Павло. Основним бажанням тут для виконавців було вийти за межі візуальної шаблонності, притаманної їхньому жанру та близьким до нього.

"Експеримент – це сила, якщо співпрацюєш з правильними людьми. Обкладинка корелює з назвою альбому, водночас не надто буквально, залишає простір для символічного і справляє таке сильне візуальне враження."

Nonsun – львівський дует гітариста та басиста, який випускає музику в жанрі експериментального металу з 2012 року. Для запису матеріалу та виступів виконавці співпрацюють з іншими колегами по цеху. В дискографії гурту вже два повноформатних альбоми.

Nonsun в мережі:

https://www.facebook.com/NonsunDoom
https://www.instagram.com/nonsun_band/

Фото обкладинки – надали виконавці