Артсвіт та DuetteNYC фінансово допоможуть жінкам із культурного сектору

Галерея Артсвіт та DuetteNYC запускають Програму підтримки жінок із культурного сектору. Вона має на меті підтримати художниць, кураторок, культурних менеджерок, дослідниць та інших професіоналок у сфері культури.

DuetteNYC - лайфстайл бренд (Сохо, штат Нью-Йорк), що об’єднує сфери моди та мистецтва, а також спільноту людей, що піклуються про розширення прав і можливостей, проводить благодійні заходи для підтримки жінок. У межах свого благодійного проєкту та публічного заходу, що відбудеться 14 травня, очікує зібрати кошти, 100% яких буде направлено на допомогу тим жінкам зі сфери української культури та мистецтва, хто цього зараз найбільше потребує. Для збору коштів американські художниці створюють роботу на класичній білій сорочці Duette в одному екземплярі, а також надають одну зі своїх інших робіт. 

"Від початку війни росії в Україні сектор культури залишився практично без фінансування та можливостей продовжувати працювати. Велика кількість інституцій та програм призупинили свою роботу, кошти були переспрямовані на гуманітарні потреби або підтримку ЗСУ, що очевидно, в умовах тотальної загрози цілій країні. Таким чином, велика кількість працівниць культурних інституцій, фрілансерок, художниць, режисерок, дослідниць, кураторок опинились в скрутних умовах. Так чи інакше, більшість із них продовжують працювати, зосередившись на темі війни, хтось волонтерить, а хтось не знаходить в собі сили продовжувати щось робити за цих умов", - йдеться в описі події.

Запит на допомогу можуть зробити жінки-професіоналки зі сфери культури та мистецтва, що здійснюють свою мистецьку діяльність впродовж останніх 2-х років: кураторки, культурні менеджерки, художниці, освітянки, журналістки, що сфокусовані на темах мистецтва та культури. Пріоритет надається внутрішньо переміщеним особам або тим, хто втратив можливість продовжувати працювати. Вікових обмежень немає. 

Аби зробити запит, слід заповнити форму за посиланням, де, окрім контактних даних, потрібно написати короткий текст про ваш досвід в час війни (до 150 слів, форма довільна) та записати короткий відеощоденник або відеозвернення про своє повсякдення (за можливості, до 3-5 хвилин).

Більше подробиць про програму тут:

https://www.facebook.com/events/366428498759098
https://www.facebook.com/500220810051011/posts/7292762797463411/