MORTON видали альбом нічних жахів і не тільки

В кінці минулого місяця хеві/павер-метал гурт MORTON видав свій довгоочікуваний другий альбом – "Horror of Daniel Wagner", праця над яким тривала 10 років.

Нагадаємо, що однойменна композиція за участі Тетяни Шмайлюк (Jinjer) вже виходила окремим синглом гурту.

"Вже у 2022 році, фіналізуючи звучання альбому, я особливо гостро відчув, що альбом був задуманий однією людиною, зіграний і заспіваний іншою, а спродюсований і зведений – третьою. В цьому щось є. Це цінний досвід, він дозволив мені усвідомити багато чого в самому собі, але повторювати його я не хочу", – розповів Макс, засновник гурту, Неформату.

Певна річ, за такий час ця музична робота багато чого застала – зміни у складi гурту, перетворення MORTON на студійний проєкт, а потiм і війну.

 

Сам альбом концептуально тримається на образі вигаданого персонажа Даніеля Вагнера, який, утім, не є головним героєм усіх пісень.

"Грубо кажучи, він (ред. – Даніель) живе і помирає, як Даніель, на першій стороні альбому, але потім, пройшовши крізь чистилище і знайшовши прощення та порятунок, він відроджується і несе в собі чистоту в кожному своєму новому житті."

Тож вже у другій частині альбому ми скоріше спостерігаємо за серією перероджень, аніж за одним конкретним життям.

"Даніеля більше немає, але кожна пісня певним чином зображує нове його втілення. Все закінчується під час Великого Пробудження. Настає епоха, коли всі війни нарешті закінчуються, люди втрачають здатність казати неправду, красти і ненавидіти. Отже, те, що починається як чистилище (а може i пекло), закінчується як рай на землі."

Що стосується візуалу, Макс із власного досвіду знає, як непросто знайти художника, що зміг би зрозуміти твій задум й втілити його саме таким. Тож для обкладинки він знайшов вже готову картину, й таку, що миттєво зрезонувала з ним – щось подібне виконавець бачив у своїх нічних жахах. Автор доробку Christian Nauck надав виконавцю права на малюнок й альбом набув рис завершеного.

"Працюючи над цим альбомом, я не лише навчився багатьох прийомів як музикант, вокаліст та автор текстів. Я ще й подолав свій гiпертрофований перфекціонізм. Так що, сподіваюся, наступний альбом вийде не в 2034, а все-таки трохи раніше:)"

MORTON – київський хеві/павер метал гурт, який заснував саундпродюсер Макс Мортон у 2010 році. Того ж року був виданий "Grimoire" (EP), а у 2011 з’явився перший лонгплей гурту "Come Read The Words Forbidden". На той час гурт співпрацював із лейблом AFM Records.

MORTON у мережі:

https://www.facebook.com/MaxMortonProject/

Фото обкладинки – Facebook виконавців