HERUVIM видали ЕР проти ворогів свободи

Цих вихідних смерть-метал гурт HERUVIM видав свій другий реліз – мініальбом "Shadowheart".

Пісні музикантів загорнуті у фентезійний всесвіт Роберта Ірвіна Говарда, автора книжок про Конана, Хайборійську Еру та про війну, яка вважається фатумом. Але кожна з композицій має прихований соціальний підтекст.

"Наприклад, пісня "Empire Falls" – про падіння імперії Ахерон, все з того ж всесвіту, але за цим ховається послання проти імперського режиму росії, а також усіх тоталітарних нелюдяних систем, побудованих на правих та імперських амбіціях. Ми живемо в час, коли ці системи помирають, ми спостерігаємо їхню агонію і впевнені, що ці недоімперії обов'язково будуть зруйновані завдяки вільним людям, прямо як в наших текстах", – ділиться Валерій Blonde, гітарист гурту, із Неформатом.

Композиція "Oppression", за словами музикантів, оповідує про пригноблення, про колонізацію та загарбницькі війни, класову нерівність і капіталізм, про те, що будь-яка продажна система, так чи інакше, призводить до війни. І тільки однойменна "Shadowheart" – про любов, про сильні справжні почуття. 

"Писати ЕР ми почали в липні й закінчили на початку грудня 2021 року. Було багато нюансів із пошуком звуку, ми експериментували, оскільки у нас було своє бачення. Саме допилювання дрібних нюансів і деталей до того стану, як ми це задумали, і зайняли так багато часу."

Зведенням музики, як і минулого разу, займався Юрій Забєлін із LETA STUDIO. Варто додати, що для музикантів було принципово важливо, аби повний цикл створення альбому відбувся в Одесі.

Обкладинку альбому малював друг Валерія – Сервер Терлекчі. Нариси для цієї обкладинки були зроблені ще для синглу гурту, але тоді художник не встиг завершити таку масштабну роботу. Тому музиканти вирішили залишити її для наступного релізу.

"Сервер – шалено талановита людина й відразу зрозумів настрій, атмосферу нашої музики і задум ЕР, він точно зміг все передати. Зображення, на жаль, виявилося пророчим. Коли ми дивимося на обкладинку, то бачимо як воїн, по образу дуже схожий на Конана (так і замислювалося), стоїть перед величезними ворогами і невідомістю, і єдина дорога, яка є перед ним, веде саме туди."

Зараз учасники перебувають у пригніченому стані з очевидних причин, але всі намагаються продовжувати працювати та піклуватися про свої родини, кожного із музикантів також не полишають думки про майбутнє та про те, що їм робити далі.

Всі гроші, зароблені цим альбомом, HERUVIM традиційно відправлять на допомогу армії.

HERUVIM – одеський олд скул дез-метал гурт, який створив Валерій Blonde, вокаліст Kingpin, у 2019 році. Для першого релізу всю музику він написав сам і попросив двох друзів Колю (Lostpray) і Славіка (Silent Grace, Cataracta) допомогти із записом ударних та басу. Дискографія нараховує максісингл та мініальбом "Shadowheart". Назва гурту пов’язана з релігійними поглядами засновника.

HERUVIM у мережі:

https://heruvim.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/heruvimdeath
https://www.instagram.com/heruvimdeath/

Фото обкладинки – надали виконавці