Lostlojic переосмислює спадщину козака Мамая на новому альбомі

Вчора виконавець електронної музики Lostlojic видав свій дебютний альбом "Мамай". Робота вийшла на нідерландському лейблі Deeptrax Records.

До альбому увійшли 10 треків виконавця, які він написав протягом року.

"Поки писав, думав багато про історію України, якраз читав "Справу Василя Стуса", шукав, що б з народної творчості переосмислити та осучаснити. Так, дуже надихаючими для мене є народні картини козака Мамая, його мудрий та водночас войовничий образ, тож йому присвятив останню, титульну пісню альбому", – розповів виконавець Неформату.

Звук цього альбому увібрав в себе конкретні культурні уподобання музиканта.

"По звуку, мабуть, відчутна моя любов до старої школи британського garage, там багато семплування, синтетики та sci-fi, а також є трек "Rosebud", присвячений творчості режисера Орсона Уелса."

Lostlojic чекав на вихід свого альбому приблизно рік і, певна річ, не міг уявити, за яких обставин той виходитиме. Завдяки його друзям із Нідерландів, випуск альбому вдалося пришвидшити, тож тепер "Мамай" доступний на подвійному вінілі – синьому та жовтому.

Кошти з продажів 100 примірників альбому виконавець перерахує волонтерам та на поміч своїм друзям, які пішли в армію.

Lostlojic – київський виконавець електронної музики, переважно techno та idm, чиї роботи багаторазово виходили на закордонних лейблах, а також на українському Mystictrax, діяльністю якого артист особисто займається.

Lostlojic в мережі:

https://www.facebook.com/lostlojic/

Фото обкладинки – Facebook виконавця