Дві війни та Стенлі Кубрик: Karabiner випустили символічний максісингл

Треш-метал гурт Karabiner цього разу дослідив дві різні війни та присвятив їм максісингл "We've Come With Peace".

У цьому релізі колектив урізноманітнив власну музичну палітру, додавши елементи технічного треш-металу до свого музичного стилю.

"Однойменна композиція написана під натхненням від фільму Стенлі Кубрика "Суцільнометалева Оболонка"; пісня містить ремінісценції до кінокартини як у своїй ліриці, так і в музичній структурі. В'єтнамська війна у цій пісні розглядається з двох перспектив: з точки зору головного героя кінокартини, що переживає рокові та складні емоції, та з точки зору держави", – розповів гітарист та вокаліст гурту Леонід Неформату.

У намірах музикантів було створити довшу (від попереднього релізу "Speedact") за хронометражем, складнішу за структурою та агресивнішу за настроєм композицію.

Другий трек максісинглу – англомовний кавер на пісню гурту Мастер, що також розкриває антивоєнну тематику, але вже на прикладі війни в Афганістані (1979-1989). Переклад тексту англійською мовою музиканти зробили самі.

Звів музику гурту звукорежисер Ростислав Малінін, якому виконавці вдячні за саме той "потужний саунд".

Обкладинку для альбому Karabiner замовили у художниці Наталії Баранової.

"Сама обкладинка відсилає до одного з кадрів кінокартини, але з трохи зміненою атмосферою, насамперед за рахунок криваво-червоного неба. Головний герой, рядовий Джокер, на обкладинці виглядає озлобленішим, аніж в оригінальному фільмі. Цим ми хотіли передати різницю між художньою стрічкою та реальністю, на превеликий жаль, значно кривавішою та жорстокішою."

Наразі гурт присвячує час створенню нового музичного матеріалу для дебютного повноформатного релізу. Також колектив планує концертні дати, які поки що неанонсовані, тож радимо стежити за його соцмережами.

Karabiner – київський треш-метал гурт, створений у 2020 році. Його дискографія нараховує один мініальбом "Speedact" та максісингл "We've Come With Peace".

Karabiner у мережі:

https://www.instagram.com/karabinerthrash/
https://www.facebook.com/karabinerthrash/
https://linktr.ee/Karabiner

Фото обкладинки – Facebook виконавців