Пиріг і Батіг презентували альбом співомовок

Нещодавно музично-поетичний проєкт Пиріг і Батіг випустив концептуальний альбом-містерію "Сьпівомовний", музику якого покладено на поезію українського класика Степана Руданського.

"Це пісні про любов і смерть. Прості, майже-як-народні – ці слова зберігають відбиток свого часу – ХІХ століття. Але відібрані, заспівані і зіграні 160 років потому, у 2020-му, вони тільки набулися тихої чесної сили – і до них не застосуєш означення "ретро", – йдеться у пресрелізі.

Пиріг і Батіг вже не вперше звертаються до української класики (у репертуарі гурту є пісні на слова Тичини, Антонича, Шевченка, Франка) з метою транслювати крізь неї те, що "дзвенить у теперішньому".

"Це висока українська співана поезія, де мова не є лиш засобом гумору, сатири чи стьобу, а надається для розповіді про Все – для того, щоб розказати історію свого життя."

 

Альбом був записаний на хуторі Сміху і Шуму біля Покропивної у Тернопільській області. Над ним працювали звукорежисери Вадим Возняк та Лесик Омодада, зведено роботу на студії Шпиталь Рекордс.

"Співомовний" буквально наповнений звуками життя. Це прецизійно артикульована пронизлива оповідь, яка лунає понад часом. Від народної пісенної традиції Руданський, а з ним і "Співомовний" переймає вміння у простому побутовому сюжеті заодно показати і місце людини у Світі, і зачудуватися нашим дивним світовлаштуванням", - йдеться у тому ж пресрелізі.  

Пиріг і Батіг – фолк-гурт, що походить зі Львова. У своїй творчості колектив зазвичай звертається до поезії українських класиків з метою популяризації українського культурного спадку.

Раніше ми писали про триптих Пирога  "Польовий", до якого радимо також повернутися. 

Пиріг і Батіг у мережі:

https://www.facebook.com/pyrigbatig
https://linktr.ee/pyrigbatig

Фото обкладинки – Facebook виконавців