Mavka вводить у транс новим альбомом гагілок

Першого січня гурт Mavka випустив альбом "Gagilka. Die Verwandlung", де поєднав українські фольклорні пісні з трансом, ембієнтом, госпелом та нойзом.

"Ця збірка практично повністю складається з веснянок або гагілок – пісень про пробудження життя, природи, виходу з холоду. Але наша фольклорна пісня іронічна, абсурдна, гротескна, екзистенційна – саме тому вона звучить серед зими, в умовах безкінечної пітьми – війни, епідемії та катаклізмів", – йдеться у пресрелізі.

Ідея поєднання трансу з українським фолком в гурту народилася ще у 2019 році, під час роботи над хореографічною виставою "FolksTrance" танцівниці з Гамбургу Веронік Ланглотт. Остання якраз перебувала в Києві, в резиденції Платформи культурних ініціатив IZOLYATSIA.

"За задумом німкені, суть постановки полягала в деконструкції традиційних українських і німецьких танців."

Спеціально для перформансу гурт Mavka написав музику, у якій скомпонував притаманні німецьким клубам транс і техно з українською етнікою.

"Цей альбом – переродження, кафкіанське "перевтілення" веснянок – краса природи у нас відлунює звуками бензопил у лісі, зозуля, немов знущаючись, безкінечно пророкує "ку-ку", а на полянці, де співають веснянки, рештки розірваних пакетів, лайна та недопалків."

Задля посилення задуму, Анна Лазер створила обкладинку, на якій дитяча рука "розвозить чорноту", намагається позбутися мороку, що наповзає.

"Це вже навіть не передчуття катаклізму, не відчуття апокаліпсису – це усвідомлення його проживання тут і зараз."

Mavka – київський гурт, який заснували Ірина і Тарас Лазер разом з Олексієм Мікрюковим. У своїй творчості колектив поєднує етніку та електроніку. Перший його мініальбом, названий "Ivana Kupala Night", вийшов у 2014 році.

Mavka у мережі:

https://www.facebook.com/musicmavka
https://soundcloud.com/musicmavka

Фото обкладинки – Facebook виконавців