Zaton випустив відкладений геловінський альбом

Київський горор-метал-панк гурт Zaton нарешті поділився дебютним альбомом "Жахи з інших світів".

Самі музиканти вважають цю роботу поєднанням агресії хардкор-панку з похмурою мелодикою блек-металу. Оскільки альбом навмисне наповнювався класичним духом жахів, на ньому, звісно ж, не обійшлося без Г. Ф. Лавкрафта.

"Сяйво з інших світів". Переносить нас у, здавалося б, моторошний вимір Говарда Філіпса Лавкрафта. Пісня є ключем до назви альбому", – йдеться в пресрелізі гурту.

Ну і з урахуванням того, що альбом мав вийти ближче до Геловіну, а виходить лише зараз, у період зимових свят, маємо реальний привід послухати композицію "Крампус".

"Не згадати про цю загадкову істоту на Різдвяні свята тепер не вийде. Особливо це стосується тих, хто погано поводив себе увесь рік."

Робота над альбомом проходила швидко й легко, оскільки музиканти чудово знали, чого вони хочуть. Всі процеси відбувалися вдома й у них брали участь лише двоє учасників гурту – засновник та композитор гурту Дмитро та гітарист колективу Lex Erickson, який вже встиг стати колишнім через переїзд.

"Оскільки ми писалися у мене вдома, вокальні партії я верещав на весь дев'ятиповерховий будинок)) Коли за стіною в сусідів починала плакати дитина, я припиняв співати, і так доти, поки не закінчив запис над усіма доріжками", – ділиться Дмитро із Неформатом.

Обкладинку для релізу створив індонезійський ілюстратор Jaritanduk, за чиєю творчістю Дмитро давно слідкує в мережі.

"Я ніяк не міг визначитися з обкладинкою і, врешті решт, звернувся до цього художника, описав йому, що я хочу бачити, але сказав не боятися додавати щось від себе. Як на мене, впорався він на всі 100%. Чудовий вийшов арт, який повністю відображає концепт релізу."

Планів гурту на майбутнє не злічити: знайти ударника, зняти кліп, випустити реліз на касетах та дисках, зайнятися записом наступного альбому (для якого вже є достатньо матеріалу) і відправитися в тур.

Zaton – горор-метал-панк гурт, який заснував його ж композитор Дмитро у Києві. Колектив надихається фільмами та літературою у жанрі жахів, зокрема, творчістю Говарда Лавкрафта, а також черпає необхідне з наукової фантастики.

Склад гурту:

  • Дмитро – тексти, музика, вокал
  • Мері – бас, бек-вокал
  • Олександр – гітара

Zaton в мережі:

https://www.facebook.com/zatonband/
https://zaton.carrd.co/

Фото обкладинки – Facebook гурту