Два альбоми від лейбла Corridor Audio

Український лейбл модулярної музики нещодавно презентував одразу два альбоми: "Dog Rose" від NFNR та "Misternal" авторства Lu Joyce.



Виконавиця NFNR працювала над композиціями з осені 2019 року. Авторка зазначає, що в альбомі багато індастріал звучання, записаного на відповідних зонах київських Видубичів. Зведення робили UTC+16.

"Концепт релізу стосується змін, зовнішніх та внутрішніх, переосмислень, прийняття та проходження крізь певні труднощі, пов’язані з цими процесами.

  • "Cards against humanity" та "Dice 2" — про прийняття жеребу, який нам підкинув локдаун. Дивні й незрозумілі розклади всесвіту, які випали проти людства, випадковість та закономірність.
  • "Ahab" названа в честь однойменного капітана з "Бобі Дік" Германа Мелвілла. Це про одержимість власними пристрастями, захопленнями, постійну погоню за сильними бажаннями, у випадку артиста — за музикою, концертами, визнанням.
  • "Chorda" про знаходження внутрішньої опори та міці, дуже потужного стрижня, такого яким є хребет у хордових, до типу яких належить і людина.
  • "Dog Rose" — про спостереження весни крізь вікно. Це був сам початок локдауну, коли в парки вдавалося виходити поодинці, крадькома і в обхід патрулів міліції — у мені боляче відгукувалося це вимушене споглядання весни, яка буяє за вікном, неможливість повною мірою насолоджуватися нею з друзями, рідними. Лише квітка шипшини, подарована коханим, надихала.
  • "Eros Bird" був створений, як частина аудіовізуального перформансу-інсталяції Матільди Марини "Autopoiesis" для презентації на резиденції The Palace у Познані. Мене надзвичайно надихнув від самого початку процес роботи з Матільдою та тема взаємозв’язку всього живого. Тому він став своєрідною одою, тріумфом краси, існування, еросу. Для мене це була розв’язка, переосмислення та вихід із напруженого психологічно стану локдауну", — розповіла в коментарі нашому виданню засновниця NFNR.



Lu Joyce створював композиції впродовж останніх пів року в домашніх умовах за допомогою модульних синтезаторів, плівкових лупів та електрогітари. Весь матеріал записаний на портативний бобінник Nagra. Над мастерингом також працювали UTC+16.

"Концепція - це відсутність людини (навіть як глядача), але присутність живих наповнених просторів з одним або декількома часовими вимірами. Наприклад:

  • в "Misternal" відчувається давній дух Землі, відчувається нашарування часових вимірів. Гармонійно може виникнути асоціація з реквіємом мелодії (оскільки в атональному ембіенті аскетично блукає мелодійна струна)
  • "Things Have a Soul" буквально з дитинства вірив, що предмети мають душу, потім знайшов підтвердження в анімізмі. У моєму випадку це нічна жива кімната, дабово-розслаблена та рухлива.
  • "Electric Trees meet Sun" це ідея поєднати м’який глітч з ембієнтом, головна мелодія має відлуння робіт Kaitlyn Aurelia Smith та Ann Annie, які свого часу надихали, можливо, це і є дяка їм", - розповідає Lu Joyce.

Як обкладинки використані фрагменти робіт херсонського художника Івана Старєнкова.

Ось, що про ці релізи говорять представники Corridor Audio:

"Ми не можемо порівнювати та шукати відмінності — оскільки це зовсім різні, як за технікою, так і за настроєм альбоми — про музику не танцюють. З Олесею ми вже були знайомі, її трек виходив у компіляції "Global Modular Traffic", з якою виріс альбом. Її музика дуже особиста водночас відкрита для дослідження.

Якщо говорити про Сергія, то ми давно стежили за його творчістю, за його експериментами з плівкою, за його певною мірою унікальним стилем гри на гітарі, альтернативними проєктами. Але також ми шукали зміни в собі — ми трохи розширили свої музичні смаки, від чого стали вільніші. Його альбом, на наш погляд, — дуже органічний, живий, як організм. Напевно, краще один раз почути, ніж описувати цю роботу".

Наразі NFNR та Lu Joyce накопичують новий матеріал. У лютому наступного року Lu Joyce випустить наступний альбом на касетах.

NFNR — київська модулярна артистка, що з’явилася на музичній мапі у 2013 році. За освітою Олеся -  хорова диригентка. До електронної музики підштовхнула необхідність самостійного запису музики під час роботи в театрі. Дискографія нараховує чотири повноформатні альбоми та декілька компіляцій. Артистка співпрацювала з лейблами Corridor Audio, Cashmere Radio та СИСТЕМА.

NFNR у мережі:

https://nfnr-music.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/nfnr_music
https://www.facebook.com/nfnrmusic/
https://www.mixcloud.com/nfnr_music/
https://soundcloud.com/nfnr_music

Lu Joyce — модулярний проєкт одесита Сергія Батури, співзасновника гурту Rudnic Ore. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми. Серед інфлуенсерів автор вказує сучасну італійську ембієнт сцену та представників лейблу Home Normal.

Lu Joyce у мережі:

https://lujoyce.bandcamp.com/

Corridor Audio — український лейбл модулярної музики, створений у 2016 році учасником проєкту Splinter UA Тимуром Самарським. За п’ять років існування в каталозі накопичилося багато релізів. Лейбл позиціює себе як симбіоз музики та абстрактного мистецтва, основними критеріями, якого, є художня форма та рефлексія. Усі обкладинки до релізів створили українські художники Анатолій Грязнов, Іван Старенков, А.Григоров та Оксана Демидова.

Corridor Audio у мережі:

https://corridoraudio.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/corridoraudioua

Фото надані лейблом