Дебют: багатосюжетний мініальбом від Velja

Новостворений гурт Velja, що грає прогресивний / хаотичний метал, днями випустив свій перший мініальбом під назвою "Modern Disbalance".

Альбом насичений чіткими образами та питаннями, а музика гурту – це хаотичні гітари, ламані розміри й екстремальній жіночий вокал, що подекуди переплітається з мелодійними партіями.

"Кожне слово і кожен образ в альбомі зосереджені навколо споконвічних питань, які Людина, опинившись на роздоріжжі життєвого шляху, неодмінно ставить собі: "хто я?" і "ким я стану, зробивши цей вибір?", – розповідає Неформату вокалістка гурту Стася Армандар'ян.

Альбом був записаний протягом літа-осені цього року в різних місцях – барабани гурт записав на студії AVSound, а гітари та бас – вдома під супроводом їхнього ж гітариста Дані Ільчишина; вокал був записаний на студії Kaska Records. Звів "Modern Disbalance" Дмитро Герасимов (Dmitry Kim). Також порадами допомагав Макс Мортон.

"Що стосується підходу, який я використовую при написанні лірики, то тут все просто: ми або відразу знаємо про що буде пісня, або не знаємо – тоді в процесі роботи над піснею образи починають затоплювати мій мозок і я вже сплітаю побачене в єдине полотно", – додає Стася.

Так за кожною композицією альбому стоїть конкретна історія. Наприклад, композиція "Ouroboros", за словами музикантів, розповідає про жагу до влади та циклічність історії:

"Герой, скинувши свого батька з трону, впивається розкішшю, могутністю, та забуває, яким шляхом він його отримав, і одного разу, обійнявши свого сина, він стає жертвою. Кожен із них зробив свій вибір".

Обкладинкою альбому стала світлина, яку зробив гітарист гурту Данило під час відпустки.

"Фото зроблене всередині Діктейської печери на острові Крит. У цій печері, згідно з давніми міфами, народився сам Зевс. Я не мав наміру сфотографувати щось саме для обкладинки, але це фото сподобалося нам всім, тож і стало обкладинкою альбому. Інколи рішення з'являється саме собою звідти, звідки його не чекаєш", – розповів Неформату Данило.

У планах гурту презентація "Modern Disbalance", яка відбудеться вже 3 грудня у Volume Club. Пізніше музиканти хочуть здійснити тур Україною, після чого одразу ж почнуть роботу над новим матеріалом.

Velja – прогресив-метал гурт, який базується в Києві, але був народжений у трьох різних містах – Харкові, Києві та Макіївці, в різні роки. Колектив об’єднався у столиці в 2020 році. За плечима музикантів низка синглів і дебютний ЕР "Modern Disbalance". У 2021 році гурт був номінований метал-премію "The BUMA".

Склад гурту:

  • Стася Армандар'ян – вокал
  • Кім Кирило – гітара
  • Даня Ільчишин – гітара
  • Ігор Шнуренко – бас
  • Іван Корнієнко – барабани

Velja в мережі:

https://www.facebook.com/veljaband/
https://www.youtube.com/channel/UCKtIMOSVtykI8ZZQ2NKgIVw
https://veljaband.bandcamp.com/music

Фото – Bandcamp гурту