Інді-дебют від KEBU про людей довкола

Нещодавно вийшов дебютний ЕР "Emotional Tone" київської музикантки Марії Кебуладзе, яка творить під іменем KEBU. Мініальбом триває 12 хвилин, над якими Марія працювала два дні.

Робота багато в чому є символічною, оскільки її створення відбувалося у будинку, де жило 5 поколінь сім'ї Марії, вона грала на гітарі батька, а також писала альбом в оточенні близьких людей.

"Cтарий дерев'яний будинок, нуль шумоізоляції, стара батькова гітара, мій друг Василь Похильченко, з яким я вперше в житті виступала на сцені як сольна вокалістка близько 10 років тому, конденсаторний мікрофон, два дні та я. На записі можна почути багато нашарованих голосів – це просто мої вокалізи. Я не користувалася автотюном і це для мене, певно, досі якась принципова річ", – розповіла Марія Неформату.

Атмосферу запису можна відчути крізь це mood-відео. Його зняли в тому ж будинку на Русанівських садах, де й був записаний альбом. На фоні відеоряду можна почути саундтрек від дуету Wavewalkrs із яким співпрацює KEBU.

 

Звів альбом Олег Черенков, а правки вносив Юрій Водолажський, після чого, за словами Марії, альбом остаточно перетворився на такий, що має бути виданий. Стосовно тем, то музичний дебют KEBU присвячений чи не всьому емоційному спектру людини:

"Цей реліз про радощі й біль кохання, перші в житті містичні переживання безсмертя та безмежності душі, прохолодне й вологе повітря хвойного лісу та вранішні тумани пожовклих полів. І ще трохи про те, що не варто боятися відчувати, бути, казати, співати."

Обкладинкою альбому стала фотографія, яку зробив Юрій Водолажський, а оформив давній друг виконавиці Гліб Вернігоров.

"Той факт, що саме мій давній товариш зробив як обкладнику мого дебютного релізу та моє лого, так і обкладинку наступного релізу, що вийде вже 28 листопада, невимовно гріє моє серце. Крім того, фото робив мій коханий на березі моря і це мені здається досить символічним: музика про колишнє життя, а фото – з нинішнього, світлішого", – додає Марія.

У планах музикантки – творити. Наразі вона співпрацює зі вже згаданими Wavewalkrs та Артемом Басовим із проєкту Moove, разом вони готують до виходу спільний реліз.

KEBU – сценічний псевдонім Марії Кебуладзе, вокалістки з Києва. Найбільшою цінністю виконавиця вважає людей довкола, тому зазвичай створює музику в колаборації з іншими музикантами й продюсерами. Завдяки цьому музика проєкту поєднує в собі різні жанри та звучання.

KEBU в мережі:

https://mariakebu.bandcamp.com/releases
https://www.youtube.com/channel/UCGytSUmH7uNnWo88YW5JL2w
https://www.facebook.com/monokebu
https://li.sten.to/kebu_emotional_tone

Фото – Facebook виконавиці