Новий сингл Pororoka порушує тему лісових пожеж

Київський дарк-фолк гурт Pororoka випустив сингл "Дим" та відео до нього, присвячені минулорічним лісовим пожежам в Україні. Понад рік Pororoka готували матеріали по цій темі.

"Цим релізом ми хотіли нагадати про масштабні лісові пожежі, які минулого року знищили понад 60 тисяч гектарів у трьох областях – на Житомирщині, Київщині та Луганщині. Власне, спочатку нас зачепив сам факт катастрофи, а потім і те, як повільно профільні служби реагували на пожежу", – діляться музиканти із Неформатом.

Запис та зведення звуку відбувалися на студії SoundPlant за участі продюсера Павла Сафонова. Для запису вокалу музиканти також запросили ще одного виконавця – Андрія Бойченка. Художньою відеозйомкою займалися Оля Залізняк та Євген Коляда, а змонтувала відео Світлана Сугак.

Виконавцям важко давалося написання тексту через неможливість абстрагуватися від сильного потрясіння, тому лірику довелося кількаразово переписувати:

"Найбільше розлютило те, з якою байдужістю поводилися офіційні чиновники – наче горить смітник на дворі, а не Чорнобиль."

Також гурт висловлює особливу подяку людям, завдяки яким вдалося зібрати свідчення про катастрофу: Віталію Ющкевичу (Житомирщина), журналістам Надії Торопенко та Івану Бухтіярову (Луганщина) та волонтерам Київського пожежно-рятувального загону "KARG". А головним героєм кліпу став дев’ятирічний Артем Ситнік із Житомирської області. 

У майбутньому гурт збирається випустити мініальбом, а ще раніше – ліричне відео на тему різноманітності флори Київщини.

Pororoka – київський дарк-фолк гурт, заснований у 2017 році після участі у конкурсі "Ше.Пісня". У 2019 році колектив Pororoka посів перше місце на конкурсі молодих виконавців рок-фестивалю "Тарас Бульба" (Дубно, Рівненська область). З індіанської мови тупі "pororocа" дослівно означає "великий рокіт" й символізує гігантську хвилю, яка утворюється на річці Амазонці, коли її води стикаються з водами Атлантики. В активі гурту наразі два альбоми – дебютний "Поророка"(2019) та "Полин"(2021), а також сингл "Hagalaz/Град" (2020).

Pororoka у соцмережах:

https://www.pororoka.com/
https://www.facebook.com/pororokaMusic/
https://www.instagram.com/pororoka.music/
https://soundcloud.com/pororoka
https://pororoka.bandcamp.com/

Обкладинка – надана виконавцями