Лейбл Neformat Family випустить новий альбом Abusive Fisherman

Другий повноформатник чернігівського авангардного гурту вийде за підтримки лейблів Neformat Family і Trismus Records

Abusive Fisherman — це чернігівська команда, яка поєднує у своїй творчості елементи дуже різних жанрів — панк-року, репу, ембієнту, металу, джазу і не тільки, що викликає асоціації з творчістю Майка Паттона. Самі ж учасники серед інфлуенсів згадують The Dillinger Escape Plan, Converge, ранній Norma Jean, Every Time I Die, Mr. Bungle, Fantomas, Anal Cunt, Nirvana тощо. Гурт утворили добре знані представники чернігівської сцени, а саме Pierre Hot (Dan Stark, Dogs Have No Hell) — вокал, Antifreeze (Deathna River) — ударні / вокал, Tungu (Remorse, Keepleer 18) — семпли/вокал і Киберстранник (Dan Stark, ЗМА) — гітара, вокал. 

"Ми спробували пограти за початковим задумом імпровізацій і хаосу в дусі Fantomas, але вийшло не дуже, і я вирішив все-таки заздалегідь продумувати музику. Спершу вигадується текст, потім ми його читаємо і під враженням пишемо музику. Так і робимо донині за рідкісними винятками", — розповідає Киберстранник

Дебютний альбом "Клятвопреступник" гурт видав у 2019 році, після чого півтора року працював над новим повноформатником, майже не даючи живих виступів. Окрім того, команда записала кавер на Victim Of Chance для нашої збірки "Neformat Family Covers Vol​.​1".

Новий альбом, як і попередній, Abusive Fisherman записував на все тій же чернігівській студії Hi-Gain. За зведення тут так само відповідав Тіпічний (Dogs Have No Hell, Destroy My Hope, ex-Dan Stark, ex-ЗМА). Обкладинку для альбому на основі ідеї вокаліста Pierre Hot намалював Сергій (Dogs Have No Hell, ex-Dan Stark). 

"Белый флаг" став першим синглом, випущеним на підтримку альбому. Музику для нього Киберстранник вигадав під впливом маткору початку нульових і авангардного гурту Naked City, а ідею для інтро йому підкинув південнокорейський фільм "A Tale of Two Sisters". 

"Нехай ми будемо останніми невдахами, повними аутсайдерами, не варто сліпо довіряти думці більшості та слідувати за нею, аби лиш бути соціально прийнятними. Важливо пам'ятати, що десь глибоко всередині, в кожному з нас, є стрижень, який і робить нас особистостями", — пояснює сенс пісні вокаліст Pierre Hot.

Сам же лонгплей вийде 26 листопада на Бендкемпі та стримінгах, а фізичні копії на дисках трохи пізніше видасть лейбл Trismus Records. 

"Це повне звільнення! Альбом вийшов більш непередбачуваним, ніж попередній, таке може статися, тільки коли занурюєшся повністю з головою у відверте музикування й імпровізацію. Актуальний посил, чесні тексти, звукові відв'язні полотна та скажена енергетика, антикліше. Все це чекає на нашого уважного слухача", — додає Tungu.

Музиканти наголошують, що вони — більше студійний колектив, але хоча б один концерт на підтримку альбому постараються зіграти. Окрім того, далі Abusive Fisherman хотіли б записати мініальбом та долучити до його створення ще більше гостей, як на другому повноформатнику. 

Abusive Fisherman у мережі:

https://www.facebook.com/abusivefisherman
https://abusivefisherman.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/abusivefisherman