Neonknight ностальгує за 80-ми на новому мініальбомі

Юрій Шевченко, в минулому вокаліст построкового колективу nousinthis, представляє новий, третій за ліком мініальбом свого електронного проєкту Neonknight - "I Don't Know Love"

Виконавець і автор музики та слів у роботах Neonknight, Юрій Шевченко, працював над останнім мініальбомом цілий рік. Перші чернетки для нього музикант почав писати ще у 2019-му. Спершу Юрій планував зробити EP на 5-6 треків, але згодом відмовився від кількох пісень, які "не йшли". Музикант відзначає, що на цьому релізі особливо скрупульозно поставився до питання обробки вокалу, адже цю тему він лише почав досліджувати.

"Я би сказав, що цей мікс — збірка різних періодів і настроїв. Все-таки тут цілий рік життя, і за цей рік було всяке. Якщо спробувати вибрати одну емоцію — це почуття ностальгії, але приємної, з надихаючою ноткою. Як ніби надворі 1982-ий, ти виходиш з кінотеатру з прем'єри "Термінатора" і котишся нічним даунтауном додому.

Цей ЕР — це омаж часу, в якому я ніколи не жив, але який мене дуже надихає і чия культура, спадщина мене дуже притягують", - розповів у коментарі нашому виданню Юрій

Реліз мініальбому супроводжував вихід яскравого кліпу на однойменну пісню "I Don't Know Love". Підготовка до нього від перших обговорень до дня зйомок зайняла близько двох місяців. А ідея була в тому, щоб максимально підтримати музичну композицію. За цю роль у відео відповідають танцюристи, які врешті провели у воді близько шести годин. 

"Найскладнішим було зібрати танцюристів — у них дуже непостійний і спонтанний графік, плюс вони не завжди можуть самі визначитися, коли їм зручно. В результаті склад акторів у мене змінився двічі. Зйомки були в Києві, в студії-басейні. Величезне спасибі хлопцям, що витримали і не потонули. Дуже вдало, що в кадрі їхні очі були перев'язані, тому що до кінця зйомок їхні білки (ред. очей) були повністю червоними.

Мені хотілося плавного, медитативного відео, де б я зміг зіграти на контрасті. Тому ніжна хореографія тут поряд  з агресивною кольоровою гамою, а сама лірика треку повністю протилежна сюжету відео. Адже на тлі близькості в кадрі ми чуємо слова про те, що в серці більше немає любові. Можливо, це сумний спогад про давно втрачене почуття, хтозна?" - каже Юрій

 

Один з кадрів врешті до кліпу не увійшов, але став обкладинкою мініальбому. Юрій зазначає, що саме це зображення вирізнялося криваво-чорною гамою і наче демонструвало "ту прірву, у якій перебували персонажі відео". 

До кінця року Юрій Шевченко хотів би виступити зі своєю музикою наживо. Ще у його планах на зиму-весну новий кліп, до якого вже готова чернетка. Окрім того, музикант хоче спробувати написати музику для сучасного балету спільно з композитором Іваном Гаркушею. 

Neonknight - сольний електронний проєкт Юрія Шевченка, за який він взявся після дворічної творчої паузи. Раніше Юрій був вокалістом у построковому колективі nousinthis. У новому ж проєкті Юрій більше фокусується на випуску синглів і зйомках відео до них. На рахунку Neonknight три мініальбоми, кілька синглів та три кліпи. 

Neonknight у мережі:

https://soundcloud.com/neonknighttt
https://neonknight.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/neonknighttt
https://www.facebook.com/neonknighttt