US Orchestra на третьому LP переграли вальси початку 20 століття

Київське інструментально тріо презентувало третій повноформатний альбом "Обірвані струни".

Основа альбому — перероблений матеріал місцевих музикантів, що був записаний на касеті випуску початку 1990-х та знайдений у селі Рашівка Полтавської області.

"Після двох жвавих альбомів із традиційною музикою ми звернулися до сентиментального жанру. До альбому увійшли вальси, які на початку 20 століття писалися для духових оркестрів. Один із них саме так і називається — "Обірвані струни".

Через велику популярність ця музика потрапила в репертуар традиційних музикантів. Своїми гуртами з трьох-чотирьох інструментів, вони намагалися зіграти музику, написану для оркестру. Такі виклики давали цікаві інтерпретації. Музиканти ставали гнучкіші до нової музики, починали грати по-новому, по-своєму. Ми надихнулися цією свободою й так само дозволили собі експериментувати.

Після традиційних мелодій, які грали століттями, ця сентиментальна музика була останнім репертуаром традиційних музикантів. Починалася епоха ВІА й диско", — зазначають музиканти у пресрелізі.

Як обкладинку використано фото Миколи Галушка 1970-го року, на якому зафіксовано момент підриву церкви.

"Ми побачили в цьому символічність: музика залишається навіть після динаміту", — коментують музиканти.

US Orchestra/Ukrainska Silska Orchestra — київське тріо інструментаріїв, засноване у 2018 році. Музиканти грають українську традиційну інструментальну музику, яку віднаходять у експедиціях та музичних архівах. Зазвичай це танцювальна музика Центральної та Західної України, яку грали в маленьких містечках та селах століття тому. Дискографія нараховує три повноформатні альбоми.

US Orchestra/Ukrainska Silska Orchestra у мережі:

https://www.instagram.com/us_orchestra/
https://www.facebook.com/UsOrchestra/
https://ukrainska-silska-orchestra.bandcamp.com/
https://spoti.fi/39oM9gW
https://soundcloud.com/us_orchestra

Фото для обкладинки надане учасниками гурту