Milktuth готують перший мініальбом

Київський бедрум-поп / інді-рок гурт вже наступного тижня, 7 липня, презентує свій перший мініальбом "Easy". Учасниці гурту Настя, Лєра, Вєра та Женя довірили нам місію анонсувати цей реліз. 

- Як довго ви працювали над першим мініальбомом? 

- Ці 6 треків - результат нашої річної роботи в теперішньому складі. Ідея записати матеріал народилася ще минулої осені, і приблизно з того часу ми почали підготовку до сесії. Дописували, аранжували, готувались з викладачами, багато репетирували. Спробували кілька студій, у результаті обрали Primat Production. Для когось це було вперше в житті, хтось вперше писався на новому інструменті, хтось це робив вже в бозна-який раз… але все одно всі трішечки нервували) Підготувались ми добре, тому процес був доволі швидким! Набагато довше ми шукали людину, яка б змогла звести це до того вигляду, якого ми хотіли. Написали кілька листів до іноземних інженерів і тримали кулачки. І тут нам відповів Ian Caple (ред. працював з Tricky, Mansun,  Yann Tiersen, The Damned тощо). Розпочався найприємніший етап роботи, бо з настільки уважним, вдумливим і послідовним професіоналом, як Ian Caple, ніхто з нас до цього не працював. Ми були вражені, чесно! Дуже швидко знайшли спільну мову і взаєморозуміння.

- Як у вашому гурті відбувається процес створення, власне, лірики? Наскільки ця частина творчості суттєва для вас?

- У цьому ЕР, скоріше, важлива послідовність треків з точки зору розгортання динаміки та драматургії. Лірика - так, частина суттєва. І якщо процес написання музики більш колективний, то з лірикою трохи інтимніше) Найчастіше той, хто приніс трек, той і написав текст, або ж певну його частину. Женя приносить свої пісні одразу с лірикою, Настя теж. Вєра і Лєра частіше спочатку пишуть музику, а потім текст - у кожного своя творча послідовність. Але ми обов'язково пояснюємо одна одній, про що це має бути, яка історія, який настрій. Щоб усі були на одній хвилі)

Більше про значення текстів пісень дівчата розповідали у подкасті Галас

- Хто і як робив обкладинку EP? І чи будуть кліпи?

- Самі зробили обкладинку! Ідея сфотографувати посмішку з брекетами сформувалася ще на одному з зум-колів, коли на локдауні сиділи цієї весни. Хотілося чогось "зубастого", але доброго. Позувала для нас наша подруга Катя (спасибі їй велике!), а фотографувала Женя. Остаточний дизайн робила Вєра. Дуже зручно, коли в групі є спеціалісти різних професій!

Про кліпи поки що не будемо нічого розповідати, нехай буде сюрприз! Але хочемо зробити, так. У нас майже на кожен трек є ідея, чекаємо на час та команду для реалізації! Ми всі поціновувачі візуального, хочеться з цієї сторони теж розкритися.

- Чи виходитиме реліз на фізносіях? І чи плануєте презентацію наживо? 

- Фізносії не планували. Мабуть, це буде доречно, коли запишемо повноцінний альбом, круто було б релізнутися на вінілі! Але це в майбутньому. Презентацію наживо наразі обмірковуємо і плануємо, вже дуже хочеться на сцену! Так що, слідкуйте за новинами!

Про дебютний трек "Easy", який увійде в EP та створення гурту ми писали отут

Milktuth — столичний квартет, до складу, якого входять учасниці гуртів ai laika! та lisova. Власну музику позиціюють як бедрум-поп, себе ж називають "панелька-бенд". Серед джерел натхнення вказують гурти Chastity Belt, Warpaint, Sleater-Kinney.

Склад гурту:

  • Настя Спічка (барабани),
  • Лєра Гуєвська (гітара, бек-вокал),
  • Вєра Білостоцька (гітара, вокал),
  • Женя Бондаренко (бас, вокал).

Milktuth у соцмережах:

https://www.facebook.com/Milktuth/
https://www.youtube.com/channel/UCsI9TNXnLd2PPkcn8soIT_w
https://www.instagram.com/milktuth.band/
https://soundcloud.com/milktuth

На обкладинці - частина обкладинки мініальбому