Wahomo випустили власне бачення традиційної весільної пісні

Київський folk гурт презентував композицію та відео "Divuvannya".

 

Трек створювався дистанційно декілька років тому. На початку музиканти планували зробити композицію в дусі гуртів Tool або Swans, але потім відмовилися від цієї ідеї. Зведення та мастеринг робив Алекс Крамер.

Над відео працювала режисерка Катя Андрієнко.

"Divuvannya" — автентичний фолк, дуже нами перероблений. Це весільна пісня про дівування. У фолку, "дівування" — це деревце, яке символізує період молодої до заміжжя. Але ми проінтерпретували весь зміст абсолютно в іншому ракурсі, надавши нових сенсів. Зокрема, у кліпі, дівування ніби "придане" — наше не таке вже давнє радянське минуле.

Мало хто знає, що більшовицька революція починалася з великим ентузіазмом, і купа української інтелігенції реально вірила, що попереду їх чекає світле майбутнє рівних прав та свобод. Це щось, що віддалено нагадує надії молодої, котра виходить заміж, і думає, що все буде добре в її новому житті. А потім наступив червоний терор, за ним війна й голод — і реальність виявилася настільки жахливою, що наше суспільство досі відхаркує її наслідки.

Радянське "придане" — це внутрішній підступний ворог, який живе в нас самих. Це не зовнішня інтервенція — це невидимий вірус у головах, який блокує більшу частину реальних змін у суспільстві. І це живе в головах, у самому мисленні людей, у їхній ностальгії за минулими "плюшками", у їхній неготовності змінюватися й постійному страху перед чимось новим. Це справді важливо, і про це треба говорити. Ми хотіли про це сказати не через політичні якісь заяви — а мовою мистецтва — тим, що діє на підсвідомому рівні" — Розповіла в коментарі нашому виданню фронтвумен гурту Любов Гук.

26 червня гурт зіграє в Київському закладі 2C1B на Нижньоюрківській 31. У Липні Wahomo презентують дебютну повноформатну платівку.

Wahomo — столичний гурт, що був заснований у 2018 році. Дискографія нараховує лише сингли, до випуску готують повноформатний альбом. Музика гурту - це поєднання фолку, української етніки та індастріалу. Актуальний склад:

  • Любов Гук — вокал
  • Макс Маслак — бас
  • Антон Зверховський — гітара
  • Антон Сьомін — барабани

Wahomo у мережі:

https://www.facebook.com/wmusicband
https://instagram.com/_wahomo_/
https://www.youtube.com/channel/UCRltuGmqGmSxzjDe4JJEYzQ
http://wahomo.tilda.ws/

Фото обкладинки - Олена Божко