Brainhack Musicbox випустив імпровізаційний альбом

Київський modular synth / free jazz гурт презентував новий альбом "Brownarium".

Запис було зроблено упродовж одного грудневого дня 2018 року на студії Happy Records Studio під керівництвом звукорежисера Дмитра Остроушка.

"Дмитро записав тріо аж у 10 каналів, бо, попри три інструменти, на меті було отримати "великий", потужний, майже оркестровий звук, тож акустичні інструменти грали через педалі ефектів: до саксу було застосовано Memory Man (стратокастер у світі ділеїв), тоді як індивідуальність альту забезпечив не менш культовий ревербератор Big Sky: таких жорстких та водночас космічних "стрінгів" ми ще не чули ні в кого.

Специфіка музики Brainhack Musicbox Trio полягає в повній імпровізації, тому коли щось іде не так, другого дубля не буде, треба переписувати весь сет, а точніше починати новий. У "Brownarium" увійшли три такі сети", — розповів у коментарі нашому виданню засновник гурту Станіслав Бобрицький.

Концепція альбому — пошук міфічної brown note.

"У колі знайомих музикантів ходили жарти, пов’язані з модульним синтезатором та "коричневою нотою": якщо вона дійсно існує, то модуляр саме й виглядає як зброя масового знищення, що дозволяє її отримати. Тому ми давно планували записати "коричневий альбом" — щоби там був і басистий дрон, і наждачний нойз і наш улюблений фрі-джаз", — додає музикант.

Над обкладинкою працювала художниця та дизайнерка Lena Vnetlena.Спеціально для неї вона спекла та сфотографувала тістечко брауні. А ще треки названі на честь інших брауні — домовиків з шотландського фольклору, відповідно і весь альбом називається "Браунарій".

Скоро гурт планує випусити CD-версію та зробити реліз на флеш-носіях.

Brainhack Musicbox — київське експериментальне тріо, засноване у 2016 році колишніми учасниками нойз-формації Paranoise Crew. Дебютний реліз вийшов за сприяння лейбла Delta Shock. Музика гурту — це поєднання класики фрі-джазу ("Ascension" Колтрейна та "Science Fiction" Орнетта Коулмана), ранніх електронних композиторів (Мілтон Беббіт, Ксенакіс, Пауліна Оліверос) та сучасних нойз-гітаристів (Фред Фріт, Торстон Мур, Умут Каглар). Актуальний склад гурту:

  • Павло Лісовський — саксофон
  • Антон Болденко — альт
  • Станіслав Бобрицький — синтезатори (раніше учасник Cthulhu Rise, Le Cru, ХЗВ)

Brainhack Musicbox у мережі:

https://brainhackmusicbox.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/brainhack_musicbox
https://www.instagram.com/brainhack_musicbox
https://www.facebook.com/brainhackmusicbox