Sera Sheer випустила трек про добре знайоме всім почуття

Київська indie folk виконавиця презентувала сингл "Seasons".

 

Засновниця проєкту Саша Щербакова першу версію композиції створила за декілька годин. 

"У мене є пісні, які я пишу вдумливо: тут буде такий інструмент, а тут прикольно поставити таке, а в тексті можна отак зробити. А "Seasons" – це одна з пісень, яка написалася сама, майже без моєї участі. Таке буває: сидиш, працюєш і раптом помічаєш – щось несеться. Тоді підходиш до інструменту чи відкриваєш блокнот – і все стається саме собою. Ніби щось визріває в тобі деякий час, і в один момент стає настільки великим, що необхідно від нього дистанціюватися. І ти робиш про це мистецтво.

Тому перша версія пісні створювалася декілька годин. Спочатку з'явився текст, а потім, за один тейк, наджемився демо-запис. І з ним я вже йшла на студію. Трошки сентиментальності: у кишеньці старого Молєскіну до сих пір лежить покоцаний А4 з текстом, який я півтора року тому писала олівцем в мітінг-румі на роботі", — розповіла в коментарі нашому виданню Саша.

Запис виконавиця робила на студії Different Sound Studio під керівництвом звукорежисера Віталія Кандиби впродовж одного дня. Це був її перший студійний досвід. 

"Взагалі у "Seasons" багато версій, і є ще одна моя улюблена — називається "Pop Seasons". Та ж пісня, але з ефектом сексуальних танців у диско-кубі. Обов’язково покажу цю демку трохи пізніше", — додає музикантка. 

Розповідає трек про вічну тему — кохання.

"Я не закладала в нього якусь навмисну концепцію — це спостереження за почуттями та переживаннями, які почали займати в мені так багато місця, що було необхідно сформулювати їх у "щось" та відділити від себе. "Seasons" – це вони.", — розповіла виконавиця.

Над обкладинкою Саша Щербакова працювала самостійно.

"Обкладинку робила сама, і це було смішно. Прийшла в офіс в неділю, завісила стіну синьою тканиною, поставила фотоапарат на штатив і 4 години фотографувалася на таймер. Емоція тотального смирення на обкладинці повністю реальна, бо це якраз на четвертій годині. А потім я ще 20 хвилин по-дурному танцювала для лірик відео. Мрію подивитися відео з камер спостереження", — додає Саша. 

У найближчому майбутньому виконавиця планує зіграти наживо концерт та шукає для цього музикантів. Паралельно йде процес створення нових пісень, але релізи поки що не плануються.

Sera Sheer — київський індф-фолк проєкт Саші Щербакової, заснований восени 2020 року. Дискографія нараховує один мініальбом "Capable Reasons" (2020) та декілька синглів. Музикантка додає, що її музика не прив'язується до якогось певного жанру: "Це завжди пошук та експеримент, який включає акустичні інструменти та електронні біти".

Sera Sheer у мережі:

https://www.instagram.com/serasheer/
https://www.youtube.com/channel/UCeCLPGbzCHsJd085kVTvh3Q/featured
https://www.facebook.com/serasheermusic