Новий сингл pustosh про двоякість пустоти

Київський grunge гурт випустив сингл "В пустоті має бути​.​.​.".

Запис, зведення та мастеринг гурт робив на столичній студії LipkyZvukoZapys під керівництвом саундпродюсера Сергія Заболотнього. За словами учасників, ця композиція є початком "нової творчості pustosh".

Концепція треку побудована навколо різних шляхів тлумачення слова "пустота".

"Пам’ятаю, що в період народження цієї композиції я працювала помічником адвоката з кримінальних справ, цікавилася біографіями серійних вбивць та психопатів. Дивилася багато фільмів, читала про їхнє світосприйняття і прийшла до висновку, що люди від природи пусті й тим самим чисті, справжні, неповторні, але в більшості з нас чомусь підсвідомо прийнято, що пустота — це погано й потрібно її терміново заповнити абичим, замість того, щоб прийняти й бути собою", — розповіла у коментарі нашому виданню бас-гітаристка/вокаліста гурту Марія Рубель.

Над обкладинкою працювала вона ж. 

"Насправді, ідея з’явилася випадково. Женя (ред. Євген Хрульов, ударник гурту) монтував кліп на "В пустоті має бути…", який ми готуємо до релізу в січні, а я дістала олівець і папір. На папері з’явилися хлопець та дівчина, а потім я спробувала намалювати всі враження від комунікації людей між собою. І вийшло так, що кожна людина знаходиться в окремій кімнаті із дзеркалами та спілкується з іншою через цегляну стіну. Тобто кожен із нас може чути та бачити при взаємодії з іншими лиш через призму власного "Я": свого досвіду, моральних категорій, випрацюваних патернів сприйняття. Ми не можемо повністю потрапити в дзеркальну кімнату іншого — прожити чуже життя, заважає стіна — закони цього простору. Але, ми можемо звільнитися від своїх дзеркал і потрапити у Всесвіт Пустоші, де панує гармонія. Символами його є схід та захід сонця, під час яких Всесвіт Пустоші перетинається із нашим; омели на деревах та безтурботні силуети провідників пустоші", — коментує авторка обкладинки.

Наступного року, уже в січні, гурт планує презентувати відео на трек "В пустоті має бути​.​.​.". Також, ця композиція є першою роботою з циклу #theyearofpustosh, у рамках якого кожного місяця буде презентовано відео, лайв, або сингл із новими обкладинками. Під кінець року буде презентовано повноформатний альбом.

Нагадуємо, торік гурт випустив дебютний подвійний сингл "Несправжні / Щось не так".

pustosh — київський гранж гурт, що був створений у 2019 році. Дискографія поки що нараховує лише два сингли. Концепцію гурту музиканти описують слоганом: "all you need is nothing". Власну музику описуються як воїд-рок (void-rock). Актуальний склад:

  • Марія Рубель — бас-гітара, вокал, казу
  • Євгеній Хрульов — барабани, бек-вокал, глюкофон, казу, фортепіано, перкусії

pustosh у мережі:

https://pustoshband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pustoshband/
https://www.youtube.com/channel/UCkTwhibwMr4oPm5vznNiybg
https://www.instagram.com/pustoshband/