ITWO5 та ANA ANA записали сингл про втрату близької людини

Одеський електронний виконавець ITWO5 та берлінська музикантка ANA ANA презентували чергову спільну роботу "Lion". Їхня найуспішніша колаборація — трек "Sea" — вийшла на лейблі Silk Music, і потрапила у шортлист премії Listen to Berlin 19/20.

 

Робота над синглом тривала близько року та охопила кілька країн, адже вокал для неї був записаний у Берліні, інструметал — в Одесі, а зведення і мастеринг зроблені в Саратові. 

"Я і ANA ANA почали обговорювати нову спільну роботу під час нашої зустрічі у Берліні на церемонії нагородження Listen to Berlin Awards 2019/20, у якій ми були номіновані з піснею "Sea". На той час я вже мав демо, і Anastasia прислала мені акустичну версію пісні "Lion", у якій був лише вокал та фортепіано. Особливість в тому, що вокал чудово "ліг" на цю демку, і ми продовжили працювати над цією роботою. Але мені та моєму мікс/мастер інженеру весь час чогось не вистачало, тому це все затягнулося на такий довгий період. Одним словом — перфекціонізм", — розповів у коментарі нашому виданню музикант Андрій Кваченко, він же ITWO5. 

За піснею стоїть сумна історія з життя. Минулого року дуже близькій людині ANA ANA поставили страшний діагноз, коли він вже був на останній стадіії.

"Я почувала себе дуже слабкою проти цього, коли вона закривала себе від оточення. І коли я відвідала її востаннє, вона сказала мені, що це може бути останній раз. Я спотикалася і не мала уявлення, що відповісти, що сказати їй, про що поговорити. Ти бачиш, наскільки слабке її тіло, і як вона втомилася. На шляху додому, я думала про цей останній візит. Ось так була створена ця пісня", — розповіла вокалістка Анастасія про текст пісні.

Обкладинку зробила одеська фотографка Таня Паран.

"Ми вирішили, що обкладинка повинна бути мінімалістичною, в приємних тонах і з використанням сухоцвітів. Цікаві нюанси пов'язані зі зйомками lyric video, де були використанні ті самі сухоцвіти, які мені довелося тримати в руках протягом 4-5 хвилин, поки на них дмухав вентилятор. Це робилося для досягнення живого ефекту колихання протягом всієї пісні без зациклювання відео, яке, до речі, теж зняла Таня", — додає Андрій

У 2021 році ITWO5 планує видати ЕР, котрий вже перебуває на стадії зведення, а цьогоріч ще видасть ремікс для бразильської виконавиці / сонграйтера Gabrielle Maciel.

ITWO5 — одеський електронний проєкт, що з'явився у 2014 році. Назва проєкту з'явилася внаслідок того, що більшість робіт/демо виконавця були зроблені на швидкості 125 BPM (1-I, 2-TWO, 5-5), хоча зараз прив'язки до швидкості немає. Музика ITWO5 — це результат об'єднання в секвенсері всієї музики, що є в плейлисті засновника проєкту Андрія Кваченка, наприклад, Jan Blomqvist, Rufus Du Sol, breathe., Glass Animals, Howling, J.Views тощо. 

ANA ANA — музикантка, сонграйтерка з Берліну, працює в жанрі похмурого та сучасного електропопу. Під впливом таких виконавців, як Prince, Aaliyah або Massive Attack, ANA ANA розробила власний музичний звук і стиль, але завжди з фортепіано як основою.

ITWO5 у мережі:

http://soundcloud.com/itwo5
http://facebook.com/itwo5
https://www.instagram.com/itwo5