Гурт Alinda випустив новий альбом

Київський post-rock гурт презентував альбом "Panorama" після чотирирічної студійної перерви.

Запис альбому тривав упродовж декількох місяців 2020-го. Накопичення музиканти робили на студії PystelnukArt. Зведенням займався Юра Тимощук.

"Партії гітари, особливо на дісторшнах, писалися в різних сетах — один дубль був через педалі Макса з ділеєм та ревером, а інший — через перегруз "голови". Це потім дало нам змогу регулювати при зведенні глибину саунду гітарних партій не нехтуючи зчитуваністю в загальному міксі.

З басом також заморочилися, і писали його вдвічі довше запланованого. З одного боку, тому що на басу в треках грається паралельна з партією синтова лінія за допомогою басового синтезайзера", — розповів у коментарі нашому виданню, басист гурту Антон Георгієв.

Концепція релізу — зміна космічної атмосфери на земну:

"Події у світі, та, зокрема, в Україні, вкотре підтверджують їхню однобічність. Людина, що прагне збагачення, у своєму божевіллі знищує природні ресурси та засмічує колись зелені галявини. У цій гонитві немає часу на переосмислення та творення відносин нового ладу, на широкий погляд на світ. Так і назву альбому знайшли — "Panorama".

Якщо вчора десь вдарила сокира, завтра очікуйте на повінь. Зміни в одному впливають на зміни в іншому. Природа і явища в ній взаємопов’язані. Людина та її середовище впливають на неї та її думки. Старі панельні та цегляні будинки, звалища, заводи, а всередині люди — кожний зі своїми демонами та проблемами. Усе має зв’язок і отримує адекватну відповідь. Саме це нас і надихало при написанні цього релізу", — коментує гітарист гурту Максим Махник.

У найближчому майбутньому гурт планує зняти декілька відео на треки з альбому.

Нагадуємо, останній повноформатний реліз "Why Do You Twinkle" гурт видав у 2016 році, із рецензією на нього ви можете ознайомитися за посиланням.

Alinda — київський інструментальний построк гурт створений у 2011 році. Дискографія нараховує один сингл, мініальбом та чотири повноформатні релізи. На початку існування гурт мав вокаліста, а їхня творчість була в рамках скрімо музики.

Alinda у мережі:

https://alinda.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/alinda.band.ua
https://www.instagram.com/alindaband
https://soundcloud.com/alindamusic