Проєкт Sociophobia випустив ремастер старої пісні

Київський death rock проєкт презентував перезаписану версію треку "Paranoia" з альбому 2009 року "What's the News?".

 

Композиція була створена в Донецьку у 2009 році за один день.

"Взяв у руки гітару, поімпровізував, наткнувся на вдалий риф і від нього створив композицію. Потім текст додав. На той час я тільки починав як звукорежисер, тому перша версія пісні й альбому взагалі, були не дуже вдалими з погляду зведення та мастерингу. Цьогоріч я вирішив перевидати всю дискографію Sociophobia, тож переписав гітари та бас і все звів та відмастерив заново", — розповів у коментарі нашому виданню засновник проєкту Олексій Нікітченко.

Концепція треку — навмисне доведення себе до параної.

"Цей трек про те, що люди самі себе доводять до параної, начитавшись в інтернеті неперевірених новин та статей. Замість того, щоб перевірити інформацію, люди починають труситися від страху й лякаються всього. Не пам’ятаю точно, які статті були причиною виникнення тексту пісні у 2009 році, але це актуально й досі", — коментує Олексій.

Над відео музикант також працював самостійно:

"На жаль у мене не має можливості зафільмувати пацієнтів психіатричних лікарень, у яких діагностували параною, тому я взяв старий навчальний фільм виробництва США про лікування психічних розладів та перемонтував його під пісню. У "героїв" кліпу не параноя, а якісь інші розлади психіки, але відео вражає й підходить під музику. Так що я теж, виходить, надав неперевірену інформацію, яка може спричинити параною", — додає автор.

У найближчому майбутньому Олексій Нікітченко планує почати роботу над демо до нового релізу.

Sociophobia — донецький/київський студійний дез-рок проєкт, створений у 2008 році лідером гурту The Nightchild Олексієм "Nightchild A." Нікітченком. Дискографія нараховує два повноформатні альбоми та три ЕР.

Sociophobia у мережі:

https://sociophobiaua.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/SOCIOPHOBIAUA/