Антикарантинні компенсації від УКФ

Український Культурний Фонд проводить додатковий конкурс "Культура в часи кризи: інституційна підтримка," головна мета якого — підтримати діячів культури, що постраждали внаслідок карантинних обмежень.

"Глобальна мета програми — полегшити негативні наслідки пандемії, яких зазнали сфери культури та креативних індустрій, культурно-пізнавального туризму", — йдеться в повідомленні на офіційній сторінці УКФ у фейсбуці.

Програма покликана допомогти малому та середньому бізнесу у галузі культури. Участь у конкурсі можуть взяти організації всіх форм власності, які відповідають певним КВЕЕДам, повний перелік яких можна переглянути тут.

У рамках гранту заявники можуть запланувати витрати на операційну та основну діяльність організації на період із вересня по грудень 2020 року в межах, визначених Фондом статей кошторису. Також, грант покриває суми кредиторської заборгованості, що виникла з 12 березня 2020 року в період дії обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусу. Серед видатків, які може покрити грант інституційної підтримки УКФ, оренда приміщень та земельних ділянок, виплата заробітної плати та соцвнесків, оплата комунальних послуг, оренда техніки тощо.

Нагадаємо, за результатами першого конкурсу програми “Культура в часи кризи: інституційна підтримка”, подача заявок за яким тривала з 30 липня до 28 серпня 2020 року, на підтримку було подано 419 заявок на загальну суму 286 мільйонів гривень. Оскільки загальний бюджет програми складає 581 мільйон, Наглядова Рада Фонду прийняла рішення оголосити додатковий конкурс. Дедлайн подачі по ньому - 21 вересня. 

Ознайомитися докладніше з програмою та подати заявку ви можете за посиланням.