Конкурс на участь у шоукейсі Waves Vienna

Український інститут та Music Export Ukraine оголосили конкурс для українських виконавців на участь у міжнародному музичному шоукейс-фестивалі Waves Vienna Festival, що відбудеться 10–12 вересня онлайн.

"Програма фестивалю, яка традиційно складається з виступів, презентацій та конференції, відбудеться на 7 окремих каналах на сайті фестивалю. До презентацій та конференції доступ буде обмежений, але запис концертів буде відкритий для широкої публіки на сайті фестивалю. Музиканти не зможуть поїхати до Відня і виступити наживо, але матимуть професійний відеозапис live-виступу спеціально під фестиваль, який надалі артисти зможуть використовувати для промоції", — йдеться у пресрелізі конкурсу.

На конференції Waves Conference 2020, яка щороку збирає агентів індустрії під лозунгом "East meets West", щоб обговорити нагальні питання та виклики, фокусними країнами стануть Велика Британія та Україна. Чому організатори фестивалю виділили Україну, розповідає директор фестивалю Waves Vienna Томас Хеер:

"Команда букерів нашого фестивалю вже декілька років стежить за динамікою українського музичного ринку й музичною сценою, на якій з’являється багато класних нових музикантів. За останні декілька років ми запрошували українських музикантів, а минулорічний досвід співпраці з Українським інститутом та Music Export Ukraine став хітом шоукейсу. Ми дійсно раді включити Україну, як і Великобританію, до фокусних країн цього року, і сподіваємося на плідну співпрацю в майбутньому".

Фокус на Україну означає, що одразу 6 українських виконавців зможуть засвітитися на міжнародному професійному майданчику Waves Vienna. Відбір учасників буде здійснюватися через конкурс, який триватиме до 1 липня, а переможців конкурсу оберуть організатори фестивалю.

Для участі в конкурсі необхідно заповнити форму (підписану форму потрібно завантажити у відповідний пункт в анкеті) та онлайн анкету.

Кінцевий термін прийняття заявок: 1 липня 2020 року.

Waves Vienna — провідна фахова подія сектору музики, що відбудеться з 10 по 12 вересня 2020 р. у Відні, Австрія. Щороку подія збирає більш ніж 10000 відвідувачів, серед яких ключові делегати індустрії та впливові агенти сектору музики. Протягом трьох днів на локаціях фестивалю виступає близько 100 артистів із багатьох країн.

Music Export Ukraine — незалежна ініціатива, яка допомагає українським артистам встановлювати міжнародні контакти, популяризувати їхню творчість, розвивати кар’єру й талант на міжнародному рівні. Основними завданнями ініціативи є консультації артистів, організація проєктів колаборації, міжнародних програм обміну, а також організація єдиної музичної конференції, орієнтованої на експорт — Music Conference Ukraine.

Всі деталі на сайті Українського інституту за посиланням.