У Львові пройде Свято музики

21 червня у понад 100 країнах одночасно відбудеться щорічний музичний фестиваль на честь свята музики. Україна представлена містом Лева.

"Ідея Свята є надзвичайно простою й захопливою — святкування музики наживо в будь-яких її проявах, безкоштовно і відкрито для людей у публічному просторі міста. Музика об’єднує людей. Вона долає агресію, мотивує і стає дороговказом", — говорять організатори в пресрелізі.

Концерти організовують самостійно як окремі музиканти й музичні гурти, так і музичні заклади — філармонії, опери, музичні театри, школи та клуби. Участь можуть брати як професіонали, так і аматори всіх стилів і напрямків. Всі концерти безкоштовні для публіки. Крім концертів на обладнаних майданчиках часто музиканти дають спонтанні концерти на вулицях, у скверах і парках та інших незвичних місцях.

Зареєструвати свій виступ можна за посиланням.

Серед уже анонсованих учасників можна побачити Gravitsapa, NUMO', Pilikayu, Granat, Бетон, Joryj Kłoc, а серед локацій - Котельня Ruїn Bar, які, до слова, шукають музикантів для виступу цього дня. 

Свято музики Fete de la Musique сягає своїм корінням 1982 року, коли за ініціативою міністра культури Франції, Жака Ланге, був проведений перший національний фестиваль в Парижі, а масштабного міжнародного розголосу воно здобуло 1985-го – з Європейським роком музики.

За останні 15 років Fete de la Musique поширилось на всі континенти та здобуло справді світового статусу. Уже понад 120 держав і сотні міст від Парижа і Берліна до Сіднея і Токіо стали учасниками фестивалю під девізом "faites de la musique" або "make music".

День музики відрізняється засадничо від інших культурно-музичних заходів (концертів, фестивалів). Його образ твориться спільними зусиллями всіх охочих долучитися до Свята. Музиканти в несподіваний спосіб освоюють публічний простір міста. Публіка отримує нагоду до вільного й безкоштовного спілкування з різнорідними музичними стилями, актуальними в конкретній спільноті. 

Подія у мережі:

https://fetedelamusique.lviv.ua/
https://www.facebook.com/events/378882406384039