nug анонсував дебютний альбом

Івано-франківський post-metal гурт анонсував вихід дебютного повноформатного альбому "Alter Ego" на американському лейблі Willowtip Records та презентував перший сингл "Звір" із нього. 

Детальніше про запланований реліз розповіли гітарист nug Юрій Попов та вокаліст Юрій Дубровський

- Як довго ви працювали над цією піснею?

ЮП: Важко сказати, скільки часу ми витратили на запис саме цієї пісні... В цілому, на альбом пішло кілька тижнів. Процес запису був досить звичним, без особливостей Запис відбувався на студії Frost Magnetic, а за звук на альбомі ми вдячні Валентину Жуленку.

- Про що цей сингл? 

ЮД: Основна концепція альбому — це співіснування зі своїм внутрішнім "я", і всі пісні якимось чином розкривають її або демонструють складність цих відносин. Звір тут — це перевтілення, уособлення цього іншого "я"

- Хто робив обкладинку? 

ЮП: Ілюстрацію малювала Mateya Yovbak, а за дизайн відповідає наш голос — Юра Дубровський. Напевне, єдина особливість — ми дуже довго не могли визначитись з дизайном. Була ціла купа варіантів. Здається, обкладинка досить добре передає атмосферу і посил альбому.

ЮД: Я випадкового на сторінці своєї подруги побачив цю ілюстрацію, конкретніше, це серія з трьох ілюстрацій з різним виразом обличчя, і миттєво зрозумів, що вони ідеально ілюструють і передають ті емоції, які потрібно.

- Чого чекати від вашого дебютного альбому? Яким він буде?

ЮП: Якщо говорити про музику й атмосферу, то альбом, на нашу думку, досить збалансований. Він темний, важкий, але разом з тим у ньому є якийсь спокій, можливо, навіть надія. Загалом, його варто просто послухати.

ЮД: Те, що він буде світлішим за наш дебютний EP, це точно, більш різноманітний, насичений з відчутним вкрапленням синтів, оскільки це ще один інструмент якого не було раніше.

- Як вдалося домовитися з Willowtip Records та чого очікуєте від цієї співпраці?

ЮП: Це довга історія. Спробуємо коротко. Якоюсь мірою, то була несподіванка навіть для нас самих. Як і багато інших "молодих" команд, після випуску першого релізу (EP "Темна маса") ми вирішили порозсилати ЕР по різних лейблах. Кілька з них навіть відповіли (в тому числі і Willowtip), але всі відповіді виявились приблизно такими: "Привіт. Гарне музло, але нам не підходить". Ну, ми і розслабились... Але за якийсь час (можливо, тиждень чи два) ми отримали листа від менеджера Willowtip, у якому говорилось, що з першого разу він якось не розслухав, а от тепер розслухав і впіймав наш вайб. От з цього моменту все склалось саме так, як є зараз.

Чого очікувати, ми і самі не знаємо до кінця. Звісно, для нас це великий крок (якщо не стрибок) вперед. Ніхто з нас до цього моменту не мав подібного досвіду співпраці з лейблом, тому ми просто спостерігаємо і сприяємо процесу.

- Які подальші плани гурту на цей рік?

ЮП: Ми вже у процесі написання нового матеріалу. Оскільки всі фестивалі накрились, то ми й надалі плануємо плідно працювати над музикою. Хто зна, можливо, щось і зміниться.

 

nug - івано-франківський post-metal / progressive metal гурт, що виник у 2017 році. Все почалось з барабанщика Євгена Тарасенка та гітариста Юрія Попова. З часом до колективу приєднались Юра Дубровський (вокал), Богдан Калинець (бас) та Віталій Рисаков (гітара). У 2018 році nug випустили ЕР "Темна маса".

nug у соцмережах:

https://nugband.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/nugband/
https://www.youtube.com/channel/UCN10tK1RwPosR9eUr2_Nc2w
https://soundcloud.com/nugband
https://twitter.com/nugband
https://www.facebook.com/nugband/