паліндром випустив новий сингл про заборонених поетів

Львівський проєкт представляє нову пісню "холодний" на вірш поета-шістдесятника Миколи Холодного "Вмирають поети...".

У відео використані кадри з документального фільму "Просвітлої дороги свічка чорна" та ретроспективи Олександра Коваля.

"Ідея пісні була зароджена та сформована на початку зими 2018-го, ще до першого треку паліндрому. З самого початку концепт був у тому, щоб виконувати наживо під акустику поезію, яка мені до душі. Пізніше я охолов від цієї задумки та залишив демо цього треку в шухляді", — розповів у коментарі нашому виданню Степан Глава. 

Нова його робота присвячується усім, хто зазнав репресій з боку радянської влади, чия творчість була заборонена, всім, хто продовжував боротись, або здавався.

"Ця пісня про перманентну боротьбу, яка стала об'єктом натхнення для всіх тих, хто хотів говорити правду і не звик бовтатись у цьому совковому болоті між стада баранів. Пісня про тих, хто завжди прагнув індивідуальності й не міг по-іншому. А надихнув мене сам вірш, майстерно написаний недооціненим поетом. І хай про Холодного було багато чуток, не завжди хороших, але він є великою частиною тої епохи та супротиву", — додає виконавець. 

Наступний реліз паліндром планує випустити орієнтовно всередині квітня. Музикант поки не розкриває усіх карт, але розповів, що то буде другий сингл з нового альбому (першим був "Мауглі"), у якому буде присутня алюзія на золотий хіт усіх часів та народів.

Наостанок ми попросили Степана поділитися досвідом користування сервісом Patreon:

"Патреон — чудова річ, залишилось навчитися регулярно його підтримувати цікавим контентом. Звісно, хочеться, аби люди більше звертали увагу на такі платформи для донатів незалежним, бідосям музикантам, бо це іноді рятує".

Паліндром — проєкт львівського hip-hop виконавця Степана Глави, відомого також за сольним проєктом Кашляючий Ед. Орім того він є учасником гурту Глава 94. На його рахунку дебютний альбом "Про сьогодні, завтра і вчора" (2019) та чимало кліпів. 

Паліндром у мережі:

https://soundcloud.com/stepan-glava
https://www.facebook.com/palindroms
https://www.instagram.com/suicidecough
https://www.youtube.com/channel/UChC0-DWHSWUMbK-P1HzEs3Q