firejam випустили другий альбом

Львівський стоунер гурт представляє другий повноформатний альбом, що отримав назву "Blackshine".

"Альбом писали та зводили на Jenny Records, місцевій студії звукозапису. Матеріал був давно написаний і відіграний, але зібратись з записом вдалось лише в кінці 2019 року. Записали досить швидко, за декілька підходів. Більше часу зайняв процес зведення і розуміння як саме має звучати матеріал", - розповів у коментарі нашому виданню вокаліст гурту Андрій Марченко.

За його ж словами, єдиної концепції альбом не має.

"Важко пояснити, як саме зародились ті ідеї, які втілились у пісні. Нам достатньо почати розбирати певний задум, щоб досить швидко перетворити це на готовий трек. Більшу роль відіграє не стільки концепція, скільки ті переживання та емоції учасників під час складання музики та текстів, процесу запису, репетицій", - додає Андрій.

Автором обкладинки альбому став гітарист firejam Андрій Василюк.

Гурт firejam почав існувати з 2004 року. Його заснували гітарист Андрій Василюк і ударник Сергій Єгоров, які хотіли грати класичний рок з елементами блюзу та фанку. Впродовж тривалого часу через колектив пройшло багато різних музикантів, але надовго ніхто не затримувався, аж до 2009 року, коли арешті, сформувався кістяк гурту і firejam почали давати все більше виступів.

У 2014 році команда випустила перший ЕР. У  2016 році відбулась зміна вокаліста групи. До того часу вже був записаний майже весь матеріал для нового альбому, а у 2017 світ побачив перший LP гурту - "Embryo", з яким гурт набув нового звучання, що стало важчим і спрямованим на гранжеву стилістику. Тоді ж колектив почав більше концертувати не лише в рідному Львові, а й Україною.

Сьогодні, за словами Андрія Марченка. музика firejam грунтується на засадах класичного року, добряче приправленого канонічним сіетлівським гранжем 90-х, з нотами стоунеру і психоделії.

firejam у мережі:

https://firejam.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/FireJamBand/
https://soundcloud.com/firejam_band