Hell:On підписали контракт з Hammerheart Record

Запорізька thrash/death metal команда випустить шостий повноформатний альбом "Scythian Stamm" у липні цього року на знаному нідерландському лейблі Hammerheart Records.

"Hammerheart Records - це справжня колиска не тільки європейського, але і світового екстремально металу, кількість культових банд і альбомів, виданих за 25 років на цьому лейблі дійсно вражає! Це не єдина пропозиція щодо видання нашого нового лонгплею, яку ми розглядали, і маю відзначити, що всі, хто нам відповів, були у захваті від альбому. Тож, ми вважаємо, що записали дійсно круту платівку, мабуть, це і є головним, але не виключаю і попередньої багаторічної важкої праці над своїм ім’ям в очах європейських промоутерів та лейблів. Ми очікуємо на продуктивну співпрацю. Ще ми дуже сподіваємось, що будемо взмозі зруйнувати деякі негативні кліше, що асоціюються у світі з українською музикою.

У травні Hell:On буде 15 років, я вважаю, реліз нового альбому на крутому лейблі — непогане святкування дати.
Ми завжди ставили наголос на тому, що ми саме український гурт, і будемо робити це й надалі. У нашій країні доволі потужна, на мій погляд, метал-сцена, тож сподіваюся, що цей альбом дійсно стане проривом "залізної завіси" й інші команди отримають свій шанс бути почутими багатьма поціновувачами металу у всьому світі", — розповів у коментарі нашому виданню гітарист гурту Антон Ворожцов.

Лейбл же, який, до слова, працює з гуртами на кшталт Emperor, Cryptopsy, Malevolent Creation, Dismember, Pestilence, Sinister, Macabre, своєю чергою, на офіційній сторінці зазначає, що "є більше вбивчих гуртів, які походять з України, ніж Jinjer чи 1914".

"Пісні є хітовими й водночас інноваційними, рівень гри високий, а музикальні здібності кожного учасника на найвищому рівні", — пише Hammerheart Records про запоріжців. 

Отож, саме тут у липні вийде шостий повноформатний альбом Hell:On "Scythian Stamm". Його гітарист Антон Ворожцов описує як найкращу на цей момент роботу гурту - "потужний та атмосферний, агресивний та мелодійний метал в атмосфері стародавньої Скіфії".

"На Скіфському Стані” ви почуєте розвиток того, що було на нашій попередній роботі "Once Upon A Chaos…", - це потужне поєднання дет металу з іншими екстремальними жанрами та етнічною східною музикою, але виведене в абсолют. Там буде дуже нетипове для металу використання різних інструментів, особливо, фламенко гітари, яка дуже випадково і дуже вдало знайшла своє місце в аранжуванні. Ви мали змогу почути її у пісні "Spreading Chaos", яка раніше була видана у складі спліт EP "A Glimpse Beyond"  з нашими друзями з Німеччини, гуртом Pripjat.

Але в альбомі буде не тільки традиційне застосування акустичної гітари, але й купа експериментів. Також ми немало застосовували інші інструменти — від ситари і дримби до майже симфонічних елементів. Багато перкусії, тувинський горловий спів, хорові шаманські наспіви тощо — і все це під супровід потужних рифів і, подекуди філігранну, подекуди безкомпромісно агресивну роботу ударних. Особливо хотів би відзначити наші з Олексієм гітарні соло — ми провели чималу роботу над тим, щоб вони були дійсно крутими і завжди на своєму місці. Не те, щоб ми були супер віртуозами, але ви їх помітите.  А ще в одній з композицій ми виразили пошану Кобзарю за допомогою використання одного з його найвідоміших творів у якості лірики для пісні", — додає музикант.

Наразі гурт планує шоу в рамках невеликого, але культового Wonnemond Festival, що має відбутися у травні в Німеччині.

"Сподіваємось, ситуація з пандемією коронавірусу на це не вплине, але поки що складно будувати якісь подальші плани, поки вона не спаде. Ми завжди позиціонувались як гурт, який дає непогані шоу, і будемо і далі розвивати це і виводити на новий рівень", — зазначає Антон

Hell:On — гурт із Запоріжжя, утворений у 2005 році. На рахунку кілька демо, сплітів та ЕР, а також 5 лонгплеїв, останній з яких - "Once Upon a Chaos..." - вийшов у 2015-му. Крайнім же релізом колективу є спліт "A Glimpse Beyond(2019) з німецько-українським thrash metal гуртом Pripjat.

Hell:On у соцмережах:

http://hell-on.net/
http://www.facebook.com/HellonOfficial
http://www.instagram.com/hellon_official
https://hellonband.bandcamp.com