В Україні планують обмежити масові заходи

Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Нових Санжарах повідомив про очікувані обмеження масових заходів. Про це пише видання Українська Правда

"Найближчим часом ми, на жаль, будемо вимушені вводити обмежувальні протиепідеміологічні заходи. Ми будемо забороняти проведення масових заходів, конференцій, спортивних заходів та закриватимемо тимчасово школи на обмежувальні протиепідеміологічні заходи.

Будемо робити розрив навчальних процесів, щоб зменшити масові скупчення людей, бо всі ми знаємо, що вірус передається повітряно-крапельним шляхом і треба як мінімум за 1.5-2 метри перебувати від людини, щоб не інфікуватися.

Не потрібно скуповувати маски, маски – це не захист. Це оманливе відчуття безпеки. Маска одягається лише на людину, в якої є симптоми гострої респіраторної хвороби – і тільки в тих випадках потрібно її носити. Ми не повинні створювати ажіотаж там, де його не повинно бути.

Купуйте мило, мийте руки з милом, обробляйте руки антисептиком. Будьте здорові, а ми гарантуємо, що країна наша буде в безпеці – в тому числі, біологічно", - йдеться у коментарі Віктора Ляшка. 

Як це відобразиться на проведенні концертів, поки достеменно невідомо. 

Раніше через епідемію коронавірусу концерти в Україні скасували американський гурт Sons Of Apollo (виступ мав відбутися 5 березня) та італійці Madvice, у яких був запланований концерт в Ужгороді. Подібна практика має місце і в Європі. Так, чимало заходів було скасовано в Італії, яка сильно потерпає від вірусу. Наприклад, 27 лютого там злетів виступ Testament, Exodus і Death Angel. А у Швейцарії, де масштаби проблеми менші, заборонені масові заходи чисельністю понад 1000 людей до середини березня. Був скасований, зокрема, карнавал у Базелі. 

Нагадаємо, 3 березня в Україні зафіксували перший випадок інфікування коронавірусом. Детальніше про хворобу радимо почитати у цьому матеріалі BBC Україна.