Jinjer анонсували концерти в Росії

Український метал-гурт матиме 2 виступи у Росії наприкінці листопада. 

Ексклюзивні шоу відбудуться 26 і 27 листопада у Москві та Санкт-Петербурзі. Про це гурт повідомив на офіційній сторінці. Повідомлення викликало бурхливу реакцію частини українських фанів Jinjer, переважно у соцмережі Фейсбук, які розчарувалися таким рішенням через те, що в Україні триває війна з Росією. Водночас в Інстаграмі під аналогічним анонсом чимало схвальних відгуків про те, що гурт поза політикою. 

Ми попросили коментар гурту стосовно цієї ситуації. Разом з тим нагадуємо, що Jinjer востаннє виступали у Росії в 2015 році. Тоді ж в інтерв'ю виданню Music.com.ua басист гурту Євген Абдюханов зазначав наступне: 

"Не їздимо зараз (ред. до Росії), тому що логістика не дозволяє. Росія на сході, а основне поле нашої діяльності — Європа, на заході відповідно. І нас кличуть, причому постійно.

Ідейні міркування? Хех, ми ж не до Путіна в Кремль концерт грати їдемо, як деякі наші попсарі. Я не розумію "вишеватних" вигуків "ні ногою в ерефію". Росія, як країна, земля і люди, — вельми приємне місце, ми говоримо з ними однією мовою, маємо спільне коріння та історію. Хоча як держава та імперія мені це місце не дуже симпатичне.

Знаєте, розповім вам такий секрет, коли ми виступали там взимку, то перетнули державний кордон незаконно, через ліс, бо нас просто не впустили, а ми все одно заїхали, відіграли, і знаєте, що нам фани говорили після виступу: "Ви не подумайте, ми тут не всі відморожені, ми знаємо що відбувається". Ось так. І зі сцени ми говоримо одне: "Привіт, ми Jinjer, з Донбасу, Україна". Можете пошукати в мережі, є відео.

Я вважаю, що по можливості наші альтернативні групи повинні і зобов'язані виступати там, щоб хоча б молодіжні субкультури мали віддушину ззовні, рецепт не бути зомбованими ящиком."

Jinjer — український метал-гурт, заснований у 2009 році в місті Горлівка, Донецької області. Останнім часом команда працює зі всесвітньовідомим лейблом Napalm Records

Jinjer у соцмережах:

https://www.facebook.com/JinjerOfficial
https://jinjer.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/jinjermetal