Amaryllis Diaphanum випустили дебютний міні-альбом

Львівський прог-рок гурт представляє свій перший міні-альбом "Germination".

"Ми зібрали докупи музичні впливи від провідних виконавців прогу, пост-року та джазу, й представили цю суміш у форматі 13-хвилинного твору, поділеного на 4 контрастні частини", — розповідають музиканти у прес-релізі.

У міні-альбомі "Germination" Amaryllis Diaphanum досліджують теми війни, параної та ескапізму.

"Перебуваючи в зоні збройного конфлікту, ліричний герой міні-альбому тікає від нього у власний маленький світ, запевняючи себе, що знаходиться у безпеці. Раптове бомбардування, один із найбільших жахів війни, руйнує це наївне уявлення. Цим ліричним героєм може бути кожен, адже всім знайоме відчуття страху перед війною. Це те, що сповна відобразилося на сучасному поколінні. Бо замикаючись у власній інформаційній бульбашці, ми не бажаємо приймати факт наявності війни, що триває й досі. Лише зіштовхуючись із реальними доказами наявності фронту, ми усвідомлюємо, якою ціною здобута наша власна безпека", — йдеться у прес-релізі. 

Львів'яни працювали над дебютним релізом протягом 2019 року. За цей час гурт пережив кілька змін складу, адже, за словами музикантів, важко знайти людей такого віку, котрі змогли б на належному рівні виконувати прогресивну музику (наразі найстаршому учаснику гурту 19 років). Запис, зведення і мастеринг було виконано Михайлом Кравцем на студії MuzProduction у Львові. Обкладинку до альбому створили друзі гурту Ярослава Прадід та Руслана Гаган.

Amaryllis Diaphanum – це львівський гурт, що був сформований у 2018 році трьома підлітками після закінчення школи. Зібравши докупи впливи від провідних виконавців прогу, джазу та пост-року, колектив представляє слухачеві своє бачення прогресивної музики.

Назва альбому — це поєднання квітки амариліс та латинського "diaphanum", що означає "прозорий". Вона була вигадана під пливом альбому Caligula's Horse "Bloom". Серед гуртів, які на них вплинули, музиканти воідзначають також Tool, King Crimson, Pink Floyd, Porcupine Tree, The Mars Volta, Leprous і Haken,

Учасники гурту: 

  • Макс Чухліб — вокал, гітара, клавішні
  • Майк Козак — бас
  • Орест Нагачівець — саксофон 
  • Тарас Солдан — гітара, клавішні
  • Дмитро Кудрявцев — ударні

Amaryllis Diaphanum у мережі: 

https://soundcloud.com/amaryllisdiaphanum
https://amaryllisdiaphanum.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/amaryllisdiaphanum
https://www.instagram.com/amaryllisdiaphanum/