У музичній індустрії можливі проблеми з виробництвом вінілів

Через пожежу на каліфорнійському заводі "Apollo Masters", що був одним з двох виробників болванок для майстер-дисків у світі, ціла індустрія може зазнати серйозних проблем. Про це повідомляє видання Billboard.

Пожежа на заводі "Apollo Masters" сталася у четвер, 6 лютого. Це один із двох заводів, що постачає виробникам платівок болванки для створення майстер-дисків. Інший завод "MDC" знаходиться у Японії і ще до пожежі на "Apollo Masters" його виробничі потужності не задовольняли потреби у цих виробах в достатній мірі. 

"Apollo Masters" згорів повністю. На щастя, працівники не постраждали, однак втрати настільки масштабні, що власники поки самі не знають, що буде із заводом далі. 

Gil Tamazyan, засновник та директор каліфорнійського заводу з виробництва платівок Capsule Labs, у коментарі Billboard заявив, що поки складно точно сказати, наскільки сильно ця подія вплине на постачання вінілів, однак він передбачає досить серйозні втрати, доки не буде знайдений шлях розв'язання проблеми. Серед можливих шляхів підприємець називає або створення нового заводу на базі інтелектуальної власності "Apollo Masters" або розширення виробничих потужностей японського заводу "MDC". 

Думки про можливі серйозні проблеми для індустрії дотримується і Ben Blackwell, співзасновник лейблу Third Man Records. Про це він заявив у коментарі виданню Pitchfork. А от представник канадської компанії Duplication, що також виготовляє платівки, пророкує можливий дефіцит болванок і, як результат, закриття невеликих заводів із виробництва платівок чи перерви у їх діяльності. Хоча водночас ця подія змусила індустрію об'єднатися задля пошуку виходу з кризи.