"Креативна Європа" віддає 50 тисяч євро на розвиток музики

Програма Європейського Союзу "Креативна Європа", у рамках Music Moves Europe, планує обрати та підтримати щонайменше 10 інноваційних пілотних програм із розвитку європейської музики. 

Загальна мета конкурсу "Спільне створення та спільне виробництво" – підвищити різноманітність та рівень розвитку європейських музичних талантів, конкурентоздатність європейської музики на міжнародному ринку, а також доступ широкого загалу до музичних творів. Подаватися на конкурс можуть лейбли, музичні видавці, навчальні заклади, прибуткові та неприбуткові організації, які мають релевантний досвід у музичній сфері тощо. 

Особливу увагу конкурс приділяє спільній творчості та спільному виготовленню музичних робіт. Ці два поняття використовуються як синоніми та мають на увазі співпрацю для написання слів та музики, а також підготовку музичного твору для комерційного використання. 

Ідеї проєктів повинні охоплювати щонайменше дві додаткові цілі із наступного списку для того, щоб допомогти артистам успішно вийти на музичний ринок:

  • Супроводження розвитку навичок спільного створення та спільного виробництва, а також розвиток навичок ефективних методів промо. Це охоплює також навички створення сайту та правильне використання соціальних мереж.
  • Розвиток навичок сторітелінгу для артистів, щоб допомогти їм ідентифікувати свою цільову аудиторію.
  • Знайомство музикантів з продюсерами, музичними видавцями, та лейблами звукозапису, музичними відділами у кіно- та ТВ-студіях.
  • Підготовка учасників та знайомство їх з методами написання музики для супроводу фільму, ТВ-продукту, реклами чи театру, що передбачає і навчання для здобуття таких навичок.
  • Організація тренінгів, щоб забезпечити особистий та кар’єрний розвиток композиторів та виконавців для професійного розвитку в музичній індустрії.
  • Удосконалити розуміння митцями авторського права та ліцензування.
  • Для того, щоб забезпечити відчутні результати, запропоновані проєкти мають залучити мінімум 20 музикантів та авторів пісень, які візьмуть участь у проєкті та його активностей.

На підтримку проєкту учасники можуть отримати до 50 тисяч євро. При цьому максимальний розмір співфінансування складає 85% від загального обсягу коштів, передбачених на проєкт, тобто 15% проєкту треба оплатити самостійно.

Дедлайн подачі проєкту - 30 березня 2020 року (13:00 за Брюсселем, центральноєвропейський час)

Дізнатися більше про конкурс "Спільне створення та спільне виробництво" можна буде 24 лютого у Києві. Під час заходу представники Креативної Європи розкажуть більше про конкурс, зокрема про його пріоритети, умови участі, співпрацю з партнерами, комунікаційну стратегію, бюджет, аплікаційну форму тощо.   

Деталі конкурсу за посиланням: 

https://www.facebook.com/events/174066433929354/
https://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/content/co-creation-and-...
https://creativeeurope.in.ua/programs/33 

Програма "Music Moves Europe" (MME) є основним інструментом Єврокомісії для підтримки музичного сектору. Вона була розроблена на основі низки зустрічей з представниками індустрії, які відбувались, починаючи з 2015 року. Після чого Music Moves Europe була запущена як стратегічна ініціатива Комісії і зараз загалом слугує для підтримки музичного сектору країн програми "Креативна Європа".