Orpha випустили довгоочікуваний новий сингл

У мережі з'явився новий подвійний сингл київського мелодік хардкор-гурту Orpha під назвою "Eyes and Coat / She Was".

Редакція скористалась можливістю дізнатись трошки більше про реліз та розпитала хлопців щодо джерел натхнення та концепту нового треку. На наші питання відповідали гітарист Дмитро та його тезка вокаліст.

— Як писався реліз? Чи були якісь особливості під час запису, зведення або мастерингу, які ви б хотіли виділити?

- Ідея записати два треки виникла у лютому минулого року. У травні 2019-го ми почали запис на Lipkyzvukozapys. Писав нас Вадим Лазарєв за три короткі сесії. А от зводили довго: відпустки та незадоволеність результатом. Думали, що встигнемо випустити треки до жовтневого міні-туру, але вирішили все перезвести. Звернулись до Derek Leisy з Audioseige (Portland, USA), який зводив нам альбом. Він же звів і змастерив сингли. Хотіли швидко записати свіжі треки, а вийшло як завжди: музиканти платять і чекають, потім знов платять за переробку і знову чекають. Проте кінцевим результатом більш-менш задоволені. Сподіваємось, що і людям сподобається.

— Про що цей реліз? Або що вас надихало на написання пісень?

- Коли ці два треки були написані, ми одразу зрозуміли, що треба їх релізити. Це їх і зв’язало. "Eyes and Coat" народився взимку 2019-го. Швидко отримав свою кінцеву форму. Можливо, ми скучили за процесом написання, бо альбом забрав багато ресурсів, часу, і ми над новим матеріалом майже не працювали.

Діма (гітара): "Eyes and Coat" був написаний частково під впливом Small Brown Bike та Hot Water Music. Я думаю, що мелодіями він тяготіє найбільше саме до цих чуваків, проте при написанні ритмічно хотілось зробити його більш грувовим та драйвовим. Під впливом таких думок він і з’явився.

Діма (вокал): Мені дуже засів імедж, де собака Буша-старшого не відходила від його труни.

bfed098b3e81142633617af748da2570

Згадав, як пес мого діда часто приходив до нього на могилу і сидів там. Я почав писати текст про собак – прекрасних створінь, яким не важливий твій соціальний статус чи настрій. Вони дарують безумовну любов і дружбу. Постійно. Сирий варіант "She Was" з‘явився наприкінці 2017 року. Тоді й лірика була написана. Навесні 2019-го трек отримав свою нинішню форму.

Діма (гітара): Натхненням для треку "She Was" стали Title Fight, Basement і подібна музика. Хоч тут намішано частково і щось від спокен ворд емо. Кінець то взагалі такий собі шугейз/пост панк, як на мене, не зовсім звичний для нашого звучання. Пробуємо експериментувати зі стилістикою. 

Діма (вокал): Це пісня про полярність людських відносин. Пісня про закінчення чогось масштабного і довготривалого; про вчинки, ефект котрих ми зрозуміли із запізненням. Треба набиратись сміливості визнавати свою провину та вибачатись. Але це не значить, що ми обов'язково отримаємо тепло чи прийняття у відповідь.

— Хто робив обкладинку? Якщо є якісь цікаві нюанси, пов'язані з нею?

- Для обкладинки ми взяли фото, зроблене нашим другом, прекрасним музикантом і фотографом Ігорем Малицьким із The Sunset Survival. Воно нам усім сподобалось, то довго і не думали.

 

Гурт Orpha виник у Києві у 2010 році. Після певних змін у складі колектив випустив дебютний міні-альбом "The Dust" (2013). До нього увійшло 7 треків, які зводив шведський звукорежисер Gustav Brunn. У 2014 році учасники Orpha випустили другий EP "Born Into This", а вже у 2018 році вийшов їх перший повноформатник "Orpha".

Почитати рецензію на Orpha - Orpha (2018) можна за цим посиланням.

Orpha у соцмережах:

https://www.facebook.com/orphakyiv/
https://orpha.bandcamp.com/