Statist виклали в мережі новий ЕР

У кінці грудня дебютний ЕР київських грайндкорщиків, що отримав назву "...And Joy With Violence)))" вийшов на касетах. Днями він з'явився у мережі.

Концепт дебютного релізу прямо перетинається з концепцією гурту: музиканти позиціонують його як саркастичну сатиру на елементи повсякденного життя та статистичну оцінку простих побутових ситуацій, які відбуваються з нами щодня, приправлену чорним гумором. За словами учасників, все було записано швидко, зі збереженням панківських традицій, притаманних грайндкору. 

Обкладинку музиканти коментують так:

"Побачили таку картину: лежить відрізана куряча голова, без шкіри, на обісцяному снігу. Курйоз, так. Але, з іншого боку — вбили, оббілували, викинули, та ще й обісцяли, мабуть. Сфотографували це. Веселитися з насильства — звична справа для людської цивілізації (прикладів маса!), і було вирішено зробити цей символічний знімок обкладинкою релізу, оскільки певна іронія очевидна".

Своєю датою створення Statist називає 8 березня 2018 року, однак утворили його далеко не новачки. Учасники гурту грали у таких колективах як Mental Demise, Epicrise, Ezophagotomia і т.д. У дискографії гурту є демо та промо 2018-19 років. Також гурт брав участь у грайндкор-триб'юті гурту Dead Kennedys.

Statist у соцмережах:

https://www.facebook.com/Statist2018
https://www.youtube.com/channel/UCOi8Ty38xqT5qH61k79dBsw
https://statist.bandcamp.com