Bentega випустили сингл присвячений проблемі насильства

Сингл під назвою "Stop It Now" молодого київського thrash metal гурту доступний вже на більшості стримінгових платформ.

Своєю новою роботою гурт привертає увагу до проблеми насильства у сім’ї та суспільстві. Чому колектив закликає звернути увагу спершу на себе, а вже потім на екологічні проблеми, розгорнуто розповіла вокалістка Аліна Скіфська:

"Про екологію дуже емоційно висловилася Грета Тунберг і нам тут нема чого додати. Якщо серйозно, за статистикою 2019 року, від насильства в Україні потерпає близько мільйона осіб, серед яких переважно жінки, діти та підлітки. Мільйон тільки в Україні — це не мало. У ХХІ столітті це не повинно бути нормою. Якщо люди не можуть нормально ставитись один до одного, яке має бути ставлення до Планети? Якщо твоя близька людина вважає тебе чимось звичайним, то землю, по якій вона ходить — і поготів. Це питання дуже бентежить ще й тому, що про це мало говорять, і, зазвичай, це сторонні люди: лікарі, політики, усілякі міністерства. Чи часто у Facebook можна зустріти пост, мовляв, мій чоловік відлупцював мене, ось подивіться? Ні. Про це писати соромно. Навіть найближчим соромно про таке розповідати, бо це означає визнавати власну слабкість та залежність. Пісня ж розповідає історію, в якій все закінчується добре для її героїні, але більшість реальних історій, на жаль, мають поганий фінал."

На обкладинці синглу міститься зображення, що передає беззахисність жертв аб’юзу. Дизайнеркою арту є Олена Любак. Запис, зведення та мастеринг зробив Дмитро Бойко зі студії Music Craft.

"Ми активно пишемо новий матеріал для концертного сету, в наступному році хочемо випустити ЕР, ведемо переговори щодо зйомок кліпу, плануємо взяти участь в українських фестах. Ми поки що на самому початку свого шляху, тому все робимо планомірно", — діляться планами на майбутнє музиканти.

Bentega — молодий київський thrash metal гурт. У своєму доробку має дебютний сингл "Вогняне Коло".

Bentega у соцмережах:

https://www.facebook.com/BentegaBand/
https://www.instagram.com/bentega_band/
https://www.youtube.com/channel/UCrA07di8olXZZH95IF969Jw