У Львові пройде виїзний Space Fest

Цього разу виїзний фестиваль космічної музики відбудеться у Львові. Раніше він вже відбувався у Харкові та Одесі.

Перший фестиваль відбувся у 2014, а одним з наймасштабніших з серії фестивалів став п'ятий, що відбувся у 2015 році і тривав три дні з проміжками у тиждень (11, 19 та 25 липня). У складі були помічені гурти Krobak, Alinda, Vera Lingua, Edwin Hubble та інші.

A перший виїзний фест відбувся у Харкові за допомоги місцевої літературної тусовки, команди Літературного Слему, в Одесі ж з організацією допомагали Best Pessimist. Львівський фест відбуватиметься у Котельня Ruїn Bar, засновником якого є один з учасників гурту Prophet Defroster, що брали участь у київському Space Fest.

"Першочергово цей фестиваль робився друзями для друзів і продовжує рухатись у цьому напрямку. Я все роблю по серцю і не працюю з людьми, які мені не імпонують. Тому обираю не стільки міста, скільки людей. Щодо жанрів, то так, розширення формату. Щоб залишатись собою, нам потрібно постійно змінюватись. Так і фестиваль застряг би, якби ми тримались жорстких рамок. Мені здається, виважувати на терезах кожен гурт і міряти построкометром, чи підходить він в лайн-ап, не дуже тверезий підхід. Так, раніше більше було пост-року. Мене дуже надихала ця музика і мені хотілось ділитись цим. Але не пост-роком єдиним. Хотілось створити такий формат, у якому ті, хто створюють щось особливе, і ті, хто його потребує, знайшли одне одного. Саме цього принципу я і продовжую дотримуватись", — коментує організаторка фесту Ірина Панкратова.

Лайн-ап:

  • Alinda (post rock, Київ)
  • Mayday!Mayday!Mayday! (post rock, Запоріжжя)
  • Sex Blender (instrumental psychedelic rock, Львів)
  • Волоцюга (heavy psych, Львів)

Фестиваль відбудеться 14 грудня. Вартість квитків складає у передпродажі 80 гривень та 100 на вході. 

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/698074190685346/