Чотири горор-сингли від ЗМА

Чернігівський гурт ЗМА чотири роки підряд випускав треки спеціально до Геловіну. Згадуємо, що це було. 

С Неба Льется Кровь (2011)

Цього разу гурт вирішив гарненько поекспериментувати. У результаті вийшла дуже дивна суміш думу, грув-металу і гороркору. Текст пісні розповідає нам історію бідних, незахищених людей, які були обкрадені, змучені та вбиті кліщами та п'явками, які панують у так званій еліті. Але на Геловін щось сталося і мерці повстали з могил, щоб помститися. У підсумку ми маємо справедливий кінець. Також, з іншого боку, ми чуємо невеличкий відступ у вигляді сповіді психопата, який збожеволів від бідності та самотності.


Сбор Урожая (2012)

Черговий сингл під Геловін. Склад гурту тепер обмежився двома її засновниками. Текст пісні розповідає нам про якусь тварюку, що залишає пекло 31-го жовтня, аби наповнити свій мішок людським м'ясом і потрохами для пекельного бенкету.


Зловоние (2013)

Третій за рахунком сингл. Цього разу ми дивимося на світ очима людини, що прозріла на Геловін людини. Людство кимось було створене і цей "хтось", швидше за все, вже давно мертвий або просто відмовився від такого огидного творіння, як людина. Лише цього дня можна заглянути за завісу ілюзорності та побачити, які ми насправді.

Мое место во тьме (2014)

Навіть в пеклі бувають заохочення за хорошу роботу і тут мова йде про одного з таких хороших працівників. Раз на рік йому дають можливість спуститься на Землю і добре повеселитися, вселяючись у голови людей. З вічної пітьми, де скрегіт зубів, мчить на своїх крилах знатний Людиноненависник. Що ми бачимо далі? Масове божевілля під налитим кров'ю місяцем, трупний сморід, ріки сліз, нікому не можна довіряти та вже точно ніхто сьогодні не засне.

Ще більше моторошних пісень у нашому геловінському плейлисті

Гурт ЗМА або ж Запах Мокрого Асфальта зібрався у Чернігові у 2006 році. та припинив діяльність у 2018 році. На початку у його складі було п'ятеро людей і колектив досить часто давав живі виступи. Так було записано декілька релізів. Однак, у 2012 році музиканти вирішили залишити проєкт виключно студійним, а у його складі залишилося лише двоє засновників. Загалом на рахунку колективу є один альбом "Секунды Бывают Часами" (2010), чотири EP та декілька синглів і демо-записів. 

ЗМА у соцмережах:

https://zma-northernmetal.bandcamp.com/
https://vk.com/zma_chernihiv