Grisly Faye випустила альбом саундтреків до фільму "Вугілля"

Українська виконавиця Маргарита Кулічова, що живе в місті Единбург, Шотландія, створила похмурий електронний саундтрек до короткометражного фільму, сюжет якого побудований на основі документальних інтерв’ю політичних в’язнів які пройшли полон російських окупантів на Донбасі.

Режисерка Анастасія Максимчук познайомилась з композиторкою Маргаритою Кулічовою в рамках магістерської програми Kino Eyes. Над фільмом працювала міжнародна команда фільммейкерів з України, Вірменії, Італії, Бразилії, Естонії, Лівану, Бангладешу, Індії та Сербії.

"Головним саундтреком стала інтерпретація української народної пісні "Пливе Кача". Я ніколи раніше її не слухала. Тобто я знала про все, що пов’язане з цією композицією, але під час роботи над стрічкою вперше відслухала її свідомо. Другим основним елементом стала арабська народна пісня, яка звучить у кількох композиціях. Мені було цікаво працювати з народними мотивами, які звучать особливо ностальгійно під час вечірки, де і відбуваються події фільму. Я дуже сподіваюся, що фільм скоро приїде до України, а тим часом залишаю вас із цим музичним тизером", – коментує авторка.

Grisly Faye – електронний проєкт Маргарити Кулічової. На рахунку співачки міні-альбом "Drown" (2014), альбом "From Far Away" (2016) та декілька синглів. Також у березні вийшов кліп проєкту.

Grisly Faye у соцмережах:

Youtube: https://www.youtube.com/user/grislyfaye
Soundcloud: https://soundcloud.com/grisly-faye/
Twitter: https://twitter.com/GrislyFaye
Instagram: http://instagram.com/grislyfaye
Facebook: https://www.facebook.com/grislyfaye